KPSS 2010'da ilk itiraflar gelmeye başladı

Kopya iddiaları nedeniyle tamamen iptal edilen 2010 KPSS'de ilk itiraf Gülen'in yeğeninden geldi

Google Haberlere Abone ol
KPSS 2010'da ilk itiraflar gelmeye başladı
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Erzurum'da gözaltına alınarak Ankara'ya sevk edilen Fethullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen, 2010 KPSS sorularının özel bir kuryeyle getirilip kendisine okutulduğunu itiraf etti. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) 2010 yılına ait sorularının çalınmasıyla ilgili soruşturma kapsamında Erzurum'da gözaltına alınan Fethullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği sırada darbeciler tarafından tahrip edilen Emniyet binasını görüp polise, "Cemaat'in bu zalim yüzüne şimdi tanık olduğunu" belirterek itiraflarda bulunmak istediğini söyledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Gülen ifadesinde, 2010 yılında Gülen örgütü tarafından çalınan KPSS sorularının Gülen Cemaati'ne ait özel kuryelerden biriyle gizli bir şekilde İstanbul'dan Erzurum'a getirilerek kendisine okutulduğunu, örgütün kullandığı hücre evinde soruları okuyup incelediğini ve ezberlediğini itiraf etti.

Yeğen Gülen polisteki ifadesinde, 2001'de Erzurum'daki Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi'nde öğrenci olduğu sırada Cemaat'in içerisinde aktif görev almaya başladığını söyledi. Gülen, Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun olduğu 2010 yılı ve sonrasında Gülen hareketini "hizmet hareketi" olarak bildiğini ve gönüllü olarak hizmet ettiğini anlattı.
Cemaat içerisinde ilerleyen zamanlarda sorumlu duruma geldiğini ve gizlilik gereği çeşitli kod adlar kullanmaya başladığı belirten Gülen, ifadesinde şunları söyledi:

"Bu sırada yine benim gibi Cemaat içinde sorumlu olan T. kod adlı arkadaşım tarafından, sınav tarihinden yani 10 Temmuz 2010’dan 5 gün ya da 1 hafta önce telefonla arandım. Beni arayarak benim sorumluluğumda bulunan ve Erzurum Yıldızkent mevkisinde bulunan, şimdi tam adresini hatırlamadığım Cemaat evine çağırdı. Eve gittiğimde yanında İstanbul'dan gelen ve S. kodunu kullanan ve cemaatin özel kuryesi olduğunu öğrendiğim kişi ile görüştürdü. Bana göstermiş olduğunuz fotoğrafta bu kişiyi teşhis ettim. Bir süre sonra T. odadan ayrıldı ve S. ile baş başa kaldım. Kendisi bana, 'Sana bir şey göstereceğim ama bunu kimseye göstermeyeceğine dâir yemin edeceksin' dedi. Ben de yemin ettikten sonra, yanında bulunan siyah renkli çanta içerisinden kağıtlar çıkardı. Kağıtları incelediğimde bunların yaklaşık 1 hafta sonra yapılacak olan KPSS'ye ait sorular olduğunu gördüm. Kendisi sorulara bana vererek bunları ezberlememi söyledi. Soruları alarak ezberledim. Cevaplar içerisinden doğru olan cevapların şıkları kırmızı kalemle daire içerisine alınarak işaretlenmişti. Soruları tamamen ezberledikten sonra Cemaat'e ait evden akşama doğru ayrıldım."

"KUL HAKKI YEDİĞİMİ DÜŞÜNEREK TERCİH YAPMADIM"

Gülen, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS sınavından yaklaşık 1-2 gün önce yine Cemaat'in Erzurum sorumlularından olan ve A. kod adını kullanan arkadaşının, daha önce S'nin kendisine gösterdiği soruların aynısını gösterdiğini ve soruları kendisine okuttuğunu belirtti. Bu soru ve cevapları 2-3 saat kadar incelediğini belirten Gülen, 10 Temmuz'da girdiği sınavla ilgili şu ifadeleri verdi:

"10 Temmuz günü sınava Erzurum ili Atatürk Üniversitesi'nde girdim. Sınavda çıkan sorular, yukarıda bahsettiğim üzere, hem S. kodun hem de A. kodun bana gösterdiği sorular ile aynıydı. Bu sayede 120 sorudan 119'unu kolayca cevapladım. Sınavdan sonra basında bazı usûlsüzlük iddiaları çıktı. Bu nedenle eğitim bilimleri sınavı iptal edildi. 31 Temmuz'da ikinci bir sınav yapıldı. Ben bu sınava bu sefer sadece kendi imkânlarım ile hazırlandım ve 120 sorudan sadece 87'sini doğru olarak cevapladım. Kendi imkânlarım ile hazırlandığım sınavda düz devlet memuriyetine girme imkânım vardı ancak yukarıda belirtiğim gibi başkalarının hakkına tecavüz edip kul hakkı yediğimi düşünerek herhangi bir tercihte bulunmadım."

Bu olay sonrası Cemaat'i sorgulamaya başladığını savunan yeğen Gülen ifadesinde, "Ankara Emniyeti'ne getirildikten sonra binanın halini görünce Cemaat'in zalim yüzünü de gördüm, çok pişmanım, adalet tarafından verilecek her türlü cezayı çekmeye razıyım" dedi.

Yorumlar