KPMYO atış poligonu hizmette girdi

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu (KPMYO) yarı açık silah atış poligonu açılış töreni yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
KPMYO atış poligonu hizmette girdi

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu (KPMYO) yarı açık silah atış poligonu açılış töreni yapıldı. Bir yılda yapılan kapalı alanda 15 silah atış kulvarı bulunuyor. 4 bin metrelik uygulama alanında ise öğrenciler, uygulamalı dersi tatbik etme imkânı bulacak.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tören öncesinde İl Müftüsü Bekir Gereki tarafından dua edildi. Açılışta Vali Ali Kolat, tabanca ile hedefe ilk atışı gerçekleştirdi. Tören sonunda spor alanlarının yapımında yardımda bulunan hayırseverlere plaket verildi. Poligonu; okul öğrencileri ve personeli, özel güvenlik personeli, kursiyerleri, İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve hizmet içi eğitimler kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün personeli de kullanacak.

KPMYO’nun, Türkiye genelindeki sayılı meslek yüksek okullarından biri olduğunu açıklayan Vali Ali Kolat, şunları ifade etti: "Hem kuruluş yeri itibariyle hem gösterilen özen itibariyle Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu güzel bir okul. Tabi zaman zaman eksiklikleri ortaya çıkmıştır. Hepsi birden yapılamadı. Şimdi ise atış poligonu devreye giriyor. Değerli iş adamlarımızın, kurumlarımızın katkılarıyla daha iyi bir noktaya getiriliyor. Polislik eğitiminde en çok uygulama önemlidir. Bizim polisimizde uygulama eksikliği, olaylara müdahale eksikliğini olaylara müdahale edildiğinde daha çok görüyoruz. Çok iyi yetişmiş, iyi eğitim almış polis okullarında uygulamaya ağırlık verilen bir uygulama söz konusu ise öyle bir eğitim alınmışsa orada yetişen polisler daha doğru olaylara müdahale ediyor ve daha etkili sonuç alıyorlar. Buradan da şunu anlıyoruz ki eğitime önem veren, eğitime ciddi katkı sağlayan, özellikle de uygulamalı eğitime önem veren okullarımız daima ön plana çıkıyor. Burada bütün amacımız, vatandaşımıza huzur ve güven içerisinde yaşaması için en iyi hizmeti verebilmek içindir. İnşallah kazasız belasız bir poligon olarak hizmet eder. Bu vesileyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Açılış törenine; Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yakup Şahan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, il müdürleri, yetkililer, atış poligonunun yapılmasında emeği geçen hayırseverler ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.
CİHAN

Yorumlar