Kozmik Oda'da yasa dışı dinleme skandalı

Polis soruşturmanın başlatıldığı 2009'dan 2014 yılına kadar Seferberlik Bölge Başkanı Albay Yusuf Akal ile avukatı Süleyman Ayhan'ı dinlemiş

Google Haberlere Abone ol
Kozmik Oda'da yasa dışı dinleme skandalı

Kozmik Oda soruşturmasında ülke sırrı niteliğindeki bilgilerinin sızmasının peşinden şimdi de yaşa dışı dinleme skandalı patlak verdi. Olay, zanlı subayların avukatı Süleyman Ayhan’ın dün yaptığı suç duyurusu üstüne gündeme geldi. Buna kıyasla polis, soruşturmanın başlatıldığı 2009’dan 2014 yılına kadar Seferberlik Bölge Başkanı Albay Yusuf Akal ile avukatı Ayhan’ı dinledi. Kayıtlar, o çağ soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgili yönünden dosyaya konuldu. Soruşturmayı sonradan devralan Savcı Sadık Bayındır’ın ise bu işlemi kanunsuz bularak, dinleme kayıtlarını dosyadan çıkarttığı ve kâğıt biçme makinesinde imha ettiği belirlendi.

Anayasaya Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük’ün, 61 sayfalık Kozmik Oda soruşturmasına yönelik takipsizlik kararında, bu konuya yer vermesi üstüne şüphelilerin Avukatı Süleyman Ayhan, telefonları dinlediği belirtilen polisler konusunda şikâyet dilekçesi verdi. Dilekçede Ayhan, “Takipsizlik kararının karışımından de anlaşılacağı üzere 19 Aralık 2009 ve devamı sebebiyle Ankara Terör Şube Müdürlüğü’nde bulunan personelin kasıt ve hatalı davrandıkları açıktır. Avukatlık mesleğimin onuruna ve hükümlere marjinal davranarak mağduriyetime sebep bulunan başta Ankara Terör Şube Müdürlüğü personeli olmak üzere kasıtlı ve hatalı davranışları olanların araştırılarak konusunda hukuki cezai muamele yapılmasını istek etme zarureti doğmuştur” dedi. Polisin, Arınç’a suikastla suçlanan subaylar Erkan Yılmaz B. ve İbrahim G.’nin tıpkı yerde vazife oluşturan Akal’la yaptıkları görüşmelerin (2001’den itibaren) bütün HTS kayıtlarını da saptama ettikleri belirlendi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar