Kozmik Oda soruşturmasına çarpıcı ifadeler

Kozmik Oda soruşturmasına verilen takipsizlik kararında çarpıcı ifadeler ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kozmik Oda soruşturmasına çarpıcı ifadeler

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, kamuoyunda "Kozmik Oda" soruşturması şekilde anılan ve kimi Seferberlik Tetkik Kurulu Personelinin isminin karıştığı soruşturmaya ait takipsizlik kararında, soruşturmanın Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelen ihbar telefonu üstüne başlatıldığı, ihbarın Keçiören'deki bir telekom bayisinden yapıldığı, iş yerinde kamera olmadığı ve ihbarcının belirleme edilemediği söylendi.

Kararda, 19 Aralık 2009'da yakalanan şüpheliler E.Y.B. ve İ.G'nin ifadelerinde, bölge başkanından aldıkları şifahi emirle Bülent Arınç'ı değil Albay B.K'yi takribî bir yıldır takip ettiklerini söyledikleri ifade edildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "mağdur" şekilde bulunduğu kararda, 38 şahıs "şüpheli" şekilde gösterildi ve soruşturmanın, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya yahut görevlerini yapmasını azda olsa yahut yüzde yüz engellemeye teşebbüs, silahlı terör örgütü kurma yahut yönetme, silahlı terör örgütüne organ olma, kişiyi yerine getirdiği halk görevi itibariyle öldürmeye teşebbüs" suçlarından yürütüldüğü bildirildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar