Kozlu maden şehitleri dualarla anıldı

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Kozlu maden ocağının eksi 630 kodunda metan gazı patlaması sonucu yaşamını yitiren 8 maden şehidi, olayın birinci yıldönümünde Kur’an-ı Kerim okunarak ve dualar edilerek anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kozlu maden şehitleri dualarla anıldı

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Kozlu maden ocağının eksi 630 kodunda metan gazı patlaması sonucu yaşamını yitiren 8 maden şehidi, olayın birinci yıldönümünde Kur’an-ı Kerim okunarak ve dualar edilerek anıldı. Törende acıları tazelenen aileler gözyaşları içinde dua etti.

Sabah vardiyası işçileri ile maden şehitlerinin yakınları, olayın meydana geldiği Kozlu Müessesesi 1 Nolu kuyu başında toplandı. Olayın birinci yıl dönümü münasebetiyle Kur’an okundu, ardından dualar edildi. Ölen işçilerin aileleri gözyaşlarına boğuldu. Bu arada maden işçilerine mevlit şekeri dağıtıldı.

AİLELER AYNI ACIYI YENİDEN YAŞADI

İşçilerin madene inerken dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen vefat eden işçilerden Ahmet Şeker’in(30) annesi Havva Şeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Anayım yüreğim yanıyor. Evladım, ne diyebilirim? Çok zor bir şey. Evlat demek 30 seneymiş. Daha gencecikti. Vadesi bitti, ömrü yetmedi. Oğlumun ömrü o kadarmış. Allah’ım onu gül bahçelerine koysun. Onların hepsi maden şehididir” dedi.

Olayda vefat eden Satılmış Arslan’ın(36) annesi Emine Arslan(63) da gözyaşları içinde, “Oğlum acılarımız tazelendi, ciğerlerimiz yandı. Oğlumu andık. Zaten ciğerlerimiz yanıyor. Yıl dönümü gelince içimiz yandı. Yapanların gözü kör olsun. Benim çocuğum olaydan 1 hafta önce eve erken geldi. ‘Oğlum ne oldu, erken geldin’ dedim. Anne ocağı gaz bastı, o yüzden çıktık’ dedi. Niye bakmadılar?” diye tepki gösterdi.

Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Hanay ise şunları söyledi: “Buradaki ailelerimizle beraber geçen yıl da bugün buradaydık. Burası mahşer günüydü. Maalesef Türkiye’de Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği’ni Bursa’da kurduk. Burada da şubemizi açtık. Ailelere elimizi uzattık. Bu olayların olmasını istemiyoruz. Herkes tedbirini alırsa bu olaylar böyle olmaz, anneler ve eşler gözyaşı dökmez, çocuklar yetim kalmaz.”

OLAY

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 7 Ocak 2013 tarihinde, Star İnşaat ve Ticaret A.Ş'nin galeri açma işini yürüttüğü eksi 630 kodunda metan gazı püskürmesi sonucu patlama meydana gelmişti. Olayın ilk günü 5 işçinin cesedine ulaşılmış, diğer 3 işçinin cesedi ise 4. ve 5. günlerde ocaktan çıkarılabilmişti. CİHAN

Yorumlar