Kozanlılara 'gençlerle sağlıklı iletişim' kurmanın yolları anlatıldı

Adana’nın Kozan ilçesinde ‘Gençlerle Sağlıklı İletişim’ konulu konferans düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kozanlılara 'gençlerle sağlıklı iletişim' kurmanın yolları anlatıldı

Adana’nın Kozan ilçesinde ‘Gençlerle Sağlıklı İletişim’ konulu konferans düzenlendi.
Kozan Kaymakamlığı ve Kozan Belediyesi himayesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğünde düzenlenen konferans Belediye Sinema salonunda gerçekleştirildi.

Psikiyatr Doç. Dr. Şükrü Uguz’un konuşmacı olarak katıldığı konferans öncesi bir konuşma yapan Kaymakam Avni Oral, toplumda yüz yüze iletişimin giderek azaldığına dikkat çekerek, televizyon, bilgisayar ve telefon kullanımının yaygınlaşmasının iletişimin gücünü düşürdüğünü ifade etti. İnsanların eskiden olduğu gibi yine sohbet ortamlarında buluşması, akraba ve komşu ziyaretlerinin sıklaştırılması gerektiğini vurgulayan Oral, gençleri olumsuz davranışlar ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmada aile içi iletişimin çok önemli olduğunu kaydetti.

'Gençlerle Sağlıklı İletişim: Ağız mı, Kulak mı, Dinlemek mi, Konuşmak mı?' konulu bir sunum yapan Psikiyatr Doç. Dr. Şükrü Uğuz ise bilinenin aksine dinlemenin konuşmaktan çok daha önemli olduğunu söyledi. Özellikle çocuklarla iletişimde olaylara yaklaşım ve beden dili üzerinde duran Uğuz, neden sorusu yerine nasıl sorusunun yöneltmenin iletişimi kolaylaştırdığını kaydetti.

Konferans sonunda Kaymakam Oral, Uğuz'a teşekkür ederek plaket verdi. Öte yandan etkinliğe sponsor olan kurum ve kuruluşlara Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan ve İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Erişir birer plaket takdim etti. Konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, KDH Müdürü Çağlar Çoban, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Tanrıverdi, Nüfus Müdürü Hasan Asker, sağlık çalışanları, rehber öğretmenler, sosyolog ve psikologlar katıldı.
CİHAN

Yorumlar