Kozan Anadolu Lisesi'nden kardeş okula yardım

Adana’nın Kozan ilçesinde Anadolu Lisesi ile Doğanalanı köyü Kirizli İlkokulu kardeş okul seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Kozan Anadolu Lisesi'nden kardeş okula yardım

Adana’nın Kozan ilçesinde Anadolu Lisesi ile Doğanalanı köyü Kirizli İlkokulu kardeş okul seçildi.

Anadolu Lisesi öğretmenleri Gökhan Karaköse, Savaş Eker ve İbrahim Aydoğan tarafından hazırlanan ‘Bir Damla da Sen Ol’ proje kapsamında, 710 hikaye kitabı, 130 ansiklopedi, 519 yardımcı kitap toplanıldığı belirtildi.

Toplanan bu kaynaklarla birlikte kardeş okulda, öğrencilere dağıtılmak üzere kıyafetler, ayakkabılar, üzerinde okulun adının yazılı olduğu formalar, spor ve kırtasiye malzemeleri toplandı. Ayrıca kardeş okula, bilgisayar ve yazıcı da temin edildi. Malzemeleri Doğanalanı köyüne götüren Kozan Anadolu Lisesi Müdürü Levent Tetik, öğretmenler ve öğrenciler, Kirizli İlkokulu öğretmeni Alpaslan Aydoğan, öğrenciler ve köylüler tarafından coşkuyla karşılandı.

Toplanan yardımlarla kardeş okula ve öğrencilerine teslim edildi. Kozan Anadolu Lisesi Müdürü Tetik, “Bizleri coşkuyla karşılayan öğretmenimize, öğrencilerine ve köylü kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Köy okullarımızda imkânsızlıklar içinde eğitim- öğretim yapan çocuklarımızın gözlerindeki parıltıyı görünce bu tür projelerin ne kadar gerekli olduğuna bir kez daha şahit oluyoruz. Ülkemizdeki bütün liseler kendisine birer kardeş köy okulu seçmiş olsa, köy okullarımızın üçte birinin ihtiyaçları karşılanmış olur.” dedi.

CİHAN

Yorumlar