Kozaklı, ilçe oluşunun 60. yılını kaplıca festivaliyle kutladı

Nevşehir’in Kozaklı ilçesinin ilçe oluşunun 60. yılı düzenlenen Kaplıca Festivali ile kutlandı.Kozaklı Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Kaplıca, Sağlık, Kültür ve Turizm Festivali çerçevesinde düzenlenen 60. yılı kutlamalarına...

Google Haberlere Abone ol
Kozaklı, ilçe oluşunun 60. yılını kaplıca festivaliyle kutladı

Nevşehir’in Kozaklı ilçesinin ilçe oluşunun 60. yılı düzenlenen Kaplıca Festivali ile kutlandı.

Kozaklı Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Kaplıca, Sağlık, Kültür ve Turizm Festivali çerçevesinde düzenlenen 60. yılı kutlamalarına Kozaklı Kaymakamvekili Erkan Yılmaz, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, Başkanvekili Eyyüp Öz, KOZTEB Başkanı Cumhur Ünal, daire müdürleri, STK temsilcileri, 22 farklı ülkeden gelen 25 öğrenci ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Festival, Kayseri Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibinin seslendirdiği marşlar eşliğinde oluşturulan kortejin Kozaklı Belediyesi önünden Kaplıca Meydanı'ndaki konser alanına yürüyüşü ile başladı. Mehteran ekibinin konser alanındaki konserinin ardından kurban kesimi ile pilav şöleni yapıldı. Yaklaşık 6 bin kişiye ilçenin en önemli yemeği olan etli bulgur pilavı ikram edildi.

Konserde ilk olarak yerel sanatçı Musa Doğan şarkılarını seslendirdi. Daha Sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş semah ekibi ile sanatçı İsmail Coşkun'un tasavvuf musikisi eşliğinde Konya semazenleri gösteri yaptı. Kozaklı Belediyesi’nin davetlisi olarak 22 farklı ülkeden gelen 25 öğrenci sahneye davet edilerek burada kendi ana dilleriyle "Merhaba Kozaklı" diyerek kalabalığı selamladı. Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, yurt dışından gelen konuk öğrencilerin hepsine Kozaklı anısına çeşitli hediyeler takdim etti. Ayrıca TEOG lise giriş sınavında Kozaklı ilçe birincisi seçilen Eylem Doğan’ı da kutlayan Güven, altınla ödüllendirdi.

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven yaptığı konuşmada, Kozaklı’nın ilçe oluşunun 60. yılını kalabalık bir katılımla, coşkulu bir biçimde kutlamaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Kozaklı’nın hızla geliştiğini ve değiştiğini söyleyen Güven, ilçenin sahip olduğu modern tesisleri, sosyal alan üniteleri ve mevcutta bulunan 7 bin 700’ü aşan yatak kapasitesi ile emsalleriyle kıyaslanamaz derecede eşsiz bir sağlık merkezi ve tatil yöresi olduğunu belirtti. Kaplıca ve sağlık turizmi açısından ilçenin ülke çapında önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Güven, şunları söyledi: "Türkiye'nin en şifalı sularından birisine sahip olan Kozaklı kaplıcalarımız birçok hastalığın tedavisinde adeta şifa merkezi olarak görülüyor. Biz de Kozaklı Belediyesi olarak şifa merkezi Kozaklı ilçemizin kaplıcalarını en iyi şekilde tanıtmayı amaçladık. Bu kapsamda bu sene ilk olarak kaplıca festivali düzenliyoruz. Hem bayram hem Kozaklımızın ilçe oluşunun 60. yıl dönümleriyle ilkini düzenlediğimiz bu dev Kozaklı Kaplıca Festivali'yle üç bayramı birlikte sizlerle hep birlikte yaşıyoruz."

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven’in konuşmasının ardından sahneye çıkan sanatçı Yusuf Güney sevilen şarkılarını söyledi. Daha sonra sahneye davet edilen Belçika’da yaşayan genç yorumcu Berkay Ertaş, Belediye Başkanı Güven ve sanatçı Yusuf Güney 'Her şey Kozaklı için7 diyerek birleştirdikleri ellerini havaya kaldırarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kozaklı'nın ilçe oluşunun 60. yıl pastasını sanatçı Yusuf Güney, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven birlikte kesti. Festivalin finali ise Kozaklı semalarını renk cümbüşüne döndüren havai fişek gösterileri ile yapıldı. CİHAN

Yorumlar