Koza Altın’da çalışan işçiler, işletmenin kapatılmamasını istedi

Türkiye Maden İşçileri Sendikası, Koza Altın Madeni’nin çalışma izinlerinin verilmemesine tepki için Gümüşhane’de miting düzenledi. Mitingde işçiler, emeğe saygı duyulmasını istedi. Koza Altın İşletmeleri'nin Gümüşhane’de faaliyet...

Google Haberlere Abone ol
Koza Altın’da çalışan işçiler, işletmenin kapatılmamasını istedi

Türkiye Maden İşçileri Sendikası, Koza Altın Madeni’nin çalışma izinlerinin verilmemesine tepki için Gümüşhane’de miting düzenledi. Mitingde işçiler, emeğe saygı duyulmasını istedi.

Koza Altın İşletmeleri'nin Gümüşhane’de faaliyet gösteren Mastra Altın Madeni’nde çalışan işçi ve işçi yakınları, işletme faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik girişimleri protesto etti. İl Tarım Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık bin kişi Zafer Meydanı’na kadar yürüyerek işletmenin faaliyetine devam etmesini istediklerini bildirdi.

‘Gümüşhane uyuma, İşletmene Sahip Çık’, ‘Emeğe saygı duyulsun’, ‘Madenler bizimdir, bizim kalacak’, ‘İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız’ gibi sloganlar atan işçi ve yakınları, fabrikanın faaliyetine devam etmesini istediklerini bildirdi. Maden-İş Temsilcisi Savaş Okçu, ülke genelinde işsizliğin hangi safhada olduğunu bildiklerini, Gümüşhane gibi arazi, sanayi, sosyal faaliyetin olmadığı bir yerde Koza’nın değerinin bilinmesi gerektiğini söyledi. İşçinin maaşını ya da emeğini hakkıyla vermeyen firmalar varken, mükemmel bir hizmet veren Koza Altın Madeni’nin maden arama izninin verilmesini ve çocuklarının geleceğiyle oynanmamasını istediklerini belirtti.

Koza Altın’da çalışan işçilerden Gökay Demir, çok büyük istihdam sağlayan şirketin çalışmasının sebepsiz durdurulmasına kimsenin sesinin çıkmadığını söyledi. Çalıştırdığı işçinin maaşını zamanından önce ödeyen bir firmanın faaliyetinin durdurulmasının Gümüşhane’ye zarar vereceğini kaydeden Demir, "Bir firmanın ruhsatını sebepsiz vermiyorum demek, çocukçadır, küstüm oynamıyorum demektir. Biz işletmeye gelen müfettişleri gördük. Hiçbir noksan bulamadılar. Bir şey söyleyemeyince iznimizi vermiyorlar. Tarım, hayvancılık ya da başka bir iş sahasının olmadığı Gümüşhane’de Koza kapanırsa Ne olacak bu insanların hali." diyerek sitemini dile getirdi.

Dibekli Köyü Siyanürle Mücadele Komitesi Başkanı Muammer Çelebi de 1980’li yıllarda Karamustafa Köyü’nde açılan şirketlerin işletildikten sonra atıklarını ortada bıraktığını, Koza Altın’ın ise dünya standartlarında hizmet verdiğini, hiçbir masraftan kaçmadığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından halay çekerek 1 Mayıs'ı kutlayan işçiler, daha sonra sessizce dağıldı CİHAN

Yorumlar