'Köyümde 7 kişi okudu, 6’sı Cemaat sayesinde’

Bir TV kanalında yayınlanan Abbas Güçlü ile Genç Bakış programına katılan Şanlıurfalı öğrenci, 1700 nüfuslu köyünde okuyan sadece 7 kişi bulunduğunu, bunların da 6’sının ‘paralel devlet’ ithamı yapılan Cemaat sayesinde olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
'Köyümde 7 kişi okudu, 6’sı Cemaat sayesinde’

Bir TV kanalında yayınlanan Abbas Güçlü ile Genç Bakış programına katılan Şanlıurfalı öğrenci, 1700 nüfuslu köyünde okuyan sadece 7 kişi bulunduğunu, bunların da 6’sının ‘paralel devlet’ ithamı yapılan Cemaat sayesinde olduğunu söyledi. Öğrenci, Abbas Güçlü ile da kısa süreli tartışma yaşadı.

Abbas Güçlü’nün sunduğu programa Selçuk Yöntem de konuk olarak katıldı. Arap kökenli olduğunu ve Şanlıurfa’da yaşadığını belirten bir öğrenci konuğa sanatçıların görevlerine ilişkin soru sormak istedi. İki soru sormasına izin verilmeyen öğrenci, Selçuk Yöntem’e yönelerek, “Gezi Parkı’nda destek olanlar bertaraf oldu, olmayanlar AKP tarafı oldu. Türkiye’de ötekileştirme politikası var. Erdoğan, herkesin inine iniyor, o ayrı bir konu. Cemaati ikileştirdi. Ben Şanlıurfalıyım. Aslım Arap’tır, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan şeref ve gurur duyan bir insanım.” şeklinde konuştu.

“Şu an Cemaate ‘paralel devlet’ deniyor.” sözleriyle ifadelerine devam eden öğrenci, “Bizim köy 1700 nüfusa sahip. 7 kişi okudu, bunun 6’sı ‘paralel devlet’ sayesinde okudu. Bir de ben; paralel devlet değilim, paramla rezil oluyorum. Benim size sorum, sanatçı siyasi görüşünden ziyade haksızlığa karşı durduğu zaman bertaraf olmalı mıdır, yoksa herkes tarafından alkışlanmalı mıdır?” dedi.

CİHAN

Yorumlar