Köylünün ayağına giderek küçükbaş hayvan yetiştiriciliği anlatılacak

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, geçen yıl Dikili ilçe merkezinde verdiği "Önder Çiftçi" eğitimlerini, şimdi de köylerde düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Köylünün ayağına giderek küçükbaş hayvan yetiştiriciliği anlatılacak

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, geçen yıl Dikili ilçe merkezinde verdiği "Önder Çiftçi" eğitimlerini, şimdi de köylerde düzenleyecek. Birlik, 13 eğitimle 28 köyde 500 küçükbaş hayvan yetiştiricisine ulaşmayı hedefliyor. Ocak ayında düzenlenecek eğitimlerde, erken sütten kesmenin kârlılığa etkisi konusu işlenecek. Eğitimlerin bir kısmına, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan Besleme Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Alçiçek de katılacak.

Birliğin tarım danışmanlarından İbrahim İnce, geçen yıl ilçe merkezlerindeki eğitimlerini, bu yıl köylerde düzenleyeceklerini söyledi. Hedeflerinin 100 köyde 100 eğitim olduğunu belirterek, “Bu 100 eğitimle 400 köyde 5 bin yetiştiriciye ulaşmayı amaçlıyoruz. İlkini ocak ayında 13 eğitimle Dikili’de gerçekleştireceğiz. Hem koyunda hem keçide yıl içinde en fazla süt üretimi doğumdan sonraki aylar olup bu miktar her geçen ay azalıyor. Yetiştirici, en verimli dönemi yavruya emdirerek gelir kaybına uğruyor. Eğitimlerimizde bunları anlatacağız.” dedi.

YETİŞTİRİCİYE KÖYDE HİZMET

Köylerde düzenlenecek bu faaliyetlere sadece eğitim boyutuyla yaklaşmadıklarını, kuracakları seyyar ofislerle üyelere yerinde hizmette vereceklerini aktaran Dikili İrtibat Bürosu Sorumlusu Gülçin Ercan ise şunları söyledi: “Dikili’nin köylerinde düzenleyeceğimiz 13 eğitimle 28 köye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu eğitimler, yıl boyunca tekrarlanacak. Köylere defalarca gidecek, dönemsel olarak yetiştiricinin ihtiyacı olan konularda eğitimler organize edeceğiz. Bu eğitimlerin bir kısmını uzman kişiler verecek. Bu buluşmalarda oluşturacağımız hizmet masalarıyla üyelere yerinde hizmet vereceğiz. Üyelerimizin, eğitim öncesi ve sonrası kayıt bilgilerine ulaşma ve kontrol etme olanağı olacak. Ayrıca birlikle ilgili her türlü başvuruları buradan yapabilecekler.” CİHAN

Yorumlar