Köylünün 95 bin liralık süt parasını ‘lastik patlatıp’ çaldılar

Bursa’da, üç köyden yaklaşık 100 süt üreticisine ait 95 bin lirayı bankadan çeken tarımsal kalkınma kooperatifi yöneticileri, lastik çetesinin hedefi oldu. Bankadan itibaren kooperatif yöneticilerini takip eden kimliği henüz belirlenemeyen...

Google Haberlere Abone ol
Köylünün 95 bin liralık süt parasını ‘lastik patlatıp’ çaldılar

Bursa’da, üç köyden yaklaşık 100 süt üreticisine ait 95 bin lirayı bankadan çeken tarımsal kalkınma kooperatifi yöneticileri, lastik çetesinin hedefi oldu. Bankadan itibaren kooperatif yöneticilerini takip eden kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi, kooperatif başkanı ve 2. başkan lastik tamir ettiği sırada, direksiyon mahallindeki çantayı alıp kaçtı. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine harekete geçen polis, kısa süre sonra kiralık olduğu belirlenen aracı terk edilmiş vaziyette bulurken, birinin yabancı uyruklu olduğu öğrenilen iki zanlı kısa sürede kaçtı.

Sınırlı Sorumlu Mudanya Çayönü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Kaya ve Kooperatif 2. Başkanı Abdullah Öz, Çayönü ile Yörükyenicesi ve Emirleryenicesi köylerindeki kooperatife üye yaklaşık 100 müstahsilin (süt üreticisi) parası olan 95 bin lirayı bankadan çekmek için Bursa’nın Osmangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki özel bir banka şubesine geldi. Bankadan çektikleri 95 bin lirayı deri çantaya koyan Kaya ve Öz, bankadan çıktı. İddiaya göre, Kaya ve Öz’ü takibe alan kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi, çektikleri parayı koydukları çanta ile çıkan kooperatif yöneticilerinin bulunduğu 16 HA 994 plakalı hafif ticari aracın arka sağ tekerleğini keserek patlattı.

Haşim İşcan Caddesi Şehreküstü lambalarında vatandaşların uyarısıyla tekerleğin patlak olduğunu fark eden Kaya ve Öz, lastiği tamir etmek için aşağıya indi. Çayönü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Halil Kaya, aracın arkasındaki gübreleri aşağıya indirirken çantayı direksiyon yanına bırakan Abdullah Öz de aracın arka tarafına geldi. Bu esnada bir ses duyan Kaya ve Öz, çantayı bir kişinin alıp otomobile binerek kaçtığını gördü. Gündüz şehrin tam merkezinde binlerce kişinin gelip geçtiği bir bölgede hırsızlık şokunu yaşayan Kaya ve Öz’ün yardımına koşan vatandaşlar, durumu 155 Polis İmdat Hattı’na bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, görgü tanıklarının verdiği araç plakasını telsiz anonsuyla şehir genelindeki tüm ekiplere bildirdi. Polis ekipleri kısa süre sonra, içinde 95 bin lira bulunan çantayı çalan kişilerin kullandığı 16 BJ 665 plakalı kiralık otomobili Doğanbey Mahallesi’nde terk edilmiş olarak buldu. Otomobilin ön koltuğunun altında bulunan çantanın boşaltıldığı belirlendi. Cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, ‘lastik patlatma’ yöntemiyle 95 bin lirayı çalan iki şüphelinin peşine düştü.

Yaşadıkları şoku gazetecilere anlatan Çayönü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Kaya, "Bankadan parayı çektik, lastiğimizin patladığını gördük. Mudanya istikametine dönecektik. Sağa çektik, lastikle uğraşırken önden parayı alıp kaçtılar. Üç köydeki müstahsilin parasıydı." dedi. Kooperatif 2. Başkanı Abdullah Öz ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kooperatif ortaklarının süt parasıydı. 100 köylüye aitti paralar. Bankadan çıkarken bizi takip eden şüpheliler, biz lastiği tamir ederken arabadan çantayı alıp kaçtılar."

Olaya tanıklık ederek, durumu polise bildiren Mustafa Tanıtan ise "Süt üreticilerinin parasıymış. Bankadan takip etmişler, lastiği patlatıp parayı çaldılar. Polisi ben aradım." diye konuştu. Olayın ardından harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kaçtığı kiralık otomobili Doğanbey Mahallesi’nde terk edilmiş olarak buldu. Otomobilin ön koltuğunda bulunan çantanın ise boş olduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında polis, birisinin yabancı uyruklu olduğu öğrenilen iki şüphelinin peşine düştü.

CİHAN

Yorumlar