Köylülerden muhtara yol ve kanalizasyon tepkisi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çiğdemli köyünde Ahmetli Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, mahalle yollarının aralıklarla mıcır dökülmesine ve kanalizasyon sularının yola akmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Köylülerden muhtara yol ve kanalizasyon tepkisi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çiğdemli köyünde Ahmetli Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, mahalle yollarının aralıklarla mıcır dökülmesine ve kanalizasyon sularının yola akmasına tepki gösterdi. Köylüler, muhtarın kendisini desteklemeyenlere ceza verdiğini belirtirken, muhtar İsmail Turan bunun kesinlikle doğru olmadığını söyledi.

Ereğli' ye bağlı Çiğdemli köyü Ahmetli Mahallesi sakinleri, mahalle yollarına yaklaşık 50 şer metre aralıklarla dökülen mıcır nedeni ile köy muhtarına tepki gösterdi. Muhtara yakın olanların evlerinin önüne mıcırın döküldüğünü ancak muhtara muhalif olanların evlerinin önüne mıcır dökülmediğini kaydeden vatandaşlar, bozuk olan yollarda araçları ile gitmekte zorlandıklarını kaydetti.

Muhtar azası Kadir Akdeniz, yola dökülen mıcır nedeni ile kendisinin yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi. Akdeniz konuşmasında "Seçim kandırmacası. Seçimde bir şeyler yapıyoruz desinler diye, bu taraflı iş yapmak. Benim evimin önüne dökülene, ben zaten evimin önüne su bastığında evime, ahıra su giriyor. Ben burayı daha aşağıya bassam ne olur. Çakıl döktürmenin gereği yoktu bence. Yapılacak yerler yapılsaydı. Ben yarın buraya su dolduğunda evimin içerisine giremeyeceğim, merdivenime giremedikten sonra ne olsun. Bunlar taraflı iş yapmaktan başka bir şey değil. Açıkça bunu söyleyeyim. Ben geçiş dönemlerde, öbür tarafın azası olduğumdan gelmişler buraya çakıl dökmüşler. Ben kendim köyde olaydım bunu dökmeye müsaade etmezdim." dedi.

Mahalle sakinlerinden İsmail Kaçar ise gerçekten ihtiyacı olan yerlere mıcırın dökülmediğini söyledi. Kaçar konuşmasında "Gerçekten ihtiyacı olan bir yerlere, alt yapı eksikliğimiz çok var gördüğünüz gibi arabaların altı vuruyor her yerde. Buraların yapılmasını biz de arzu ediyoruz ama bu şekilde değil tabi. Ayrımcılık yaparak insanları bu şekilde mağdur ediyorlar." dedi.

"TAKUR TUKUR OLAN YOLLARI YAPTIK"

Hakkında yanlı hizmet yaptığı iddia edilen muhtar İsmail Turhan ise köylülerin kendisi ile ilgili söylemlerinin iftira olduğunu söyledi. Mıcır malzemesinin ellerinde yeteri kadar bulunduğunu her yere döküleceğini ve hatta Ahmetli mahallesinin parke olacağını kaydeden İsmail Turan konuşmasında "Kesinlikle ayrımcılık söz konusu olamaz. Bu zaman kadar ben kesinlikle böyle bir şey yapmamışımdır. Yeterli malzememiz var. Zaten orası parke olacak. Adı geçen yer seçimlerden sonra bin metre parke olacak. Belki de o döktüklerimiz kazınacak daha. Mevcut yüksek olan yeri kazıyarak aşağıya basacağız. Su seviyesinin üzerine çıkmasın diye. Gerçekten çok bozuk yerler onlar. Araba sürecek bir durum değil. Takur tukur bir yer. Bir an önce acilen giderilsin diye biz bunu yaptık. Büyük bir ihtimalle Nisan ayı içerisinde parke çalışmasına başlanacak. Çok yere zaten aracımız giremedi." dedi.

"KANALİZASYON İÇİN 2009'DAN BU YANA CEVAP BEKLİYORUZ"

Kanalizasyonun dışarıya akması ile ilgili de açıklamada bulunan Muhtar İsmail Turan, 2009 yılında özel idareye konuyla ilgili olarak başvuru da bulunduklarını ancak hala dönüş yapılmadığını söyledi. Turan konuşmasında "Kanalizasyon konusunda da yazımız zaten burada. Beşinci ayın dördündü biz bunu özel idareye vermişiz, kanalizasyonla ilgili. Gelen cevaben, şu an yapım aşaması olmadığından dolayı ileri dönemlerde yapılacak. İstinaden tekrar gelmeyince birinci ayın 17’si 2013 tarihinde yazımız yazılmış özel idareye, Zonguldak’a. Cevap bekleniyor yine. Bizzat kendisi bana kanalizasyon şube müdürü Mustafa Bey'in dediği şöyle; biz muhtarım, su olmayan köye nasıl kanalizasyon yapacağız. Biliyorsunuz 7’inci ayın 27’sinde suyu akıttık. İnşallah oda olacak. Yazımıza daha cevap bile gelmedi. Yani bunlar şahsımıza ait yapılan iftiradır. Öyle bir ayrımcılıkta ben kesinle bu zamana kadar yapmamışızdır, yapmayız da." dedi. CİHAN

Yorumlar