Köylüler Ramazan’da gece çalışıp gündüz dinleniyor

Ramazan ayının tarla işleri dönemine denk gelmesi köylülerin çalışma saatlerini değiştirdi. Bitlis’te köylüler, mesailerini gece saatlerine kaydırdı. Gece sabahlara kadar iş yapan köylüler, gündüz ise yatıp dinleniyor. Geceleyin buğday...

Google Haberlere Abone ol
Köylüler Ramazan’da gece çalışıp gündüz dinleniyor

Ramazan ayının tarla işleri dönemine denk gelmesi köylülerin çalışma saatlerini değiştirdi. Bitlis’te köylüler, mesailerini gece saatlerine kaydırdı.

Gece sabahlara kadar iş yapan köylüler, gündüz ise yatıp dinleniyor. Geceleyin buğday hasadı, saman sevki ve ot biçme gibi tarımsal işler yapan köylüler, Ramazan boyunca gece çalışıp gündüz dinleneceklerini belirtti.

Köylülerden Özgür Korkmaz, gece mesaisi sayesinde hem işlerini yaptıklarını, hem de Ramazan ayında daha az yorulup daha az acıktıklarını söyledi. Şu anda ağırlıklı olarak ekin hasadı yaptıklarını anlatan Korkmaz, “Her yıl bu dönemlerde buğday hasadı, saman, ot biçme gibi tarımsal işlerimizi yapıyoruz. Ancak son birkaç yıldır orucun bu aya denk gelmesi haliyle çalışma saatlerini etkiledi. Bu nedenle biz de hem oruç tutabilmek, hem de susayıp acıkmamak, oruçluyken daha az yorulmak için gece çalışıyoruz. Bu çalışmamız Ramazan boyunca devam edecek. Sonrasında ise yine gündüz çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Köylülerden Musa Salçuk, köylerde gündüz saatlerinde de çalışanlar olduğunu; ancak büyük çoğunluğun gece mesaisini tercih ettiğini belirti.

CİHAN

Yorumlar