Köylüler, kiraya verilen meraları için eylem yaptı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde otlak alanları kalmadığı gerekçesiyle köylüler eylem yaptı. Karayolunda kısa süreli trafiği durduran köylüler, kiraya verilen meranın kendilerine iade edilmesini istedi. Karacabey’e bağlı Arız köyünde 10...

Google Haberlere Abone ol
Köylüler, kiraya verilen meraları için eylem yaptı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde otlak alanları kalmadığı gerekçesiyle köylüler eylem yaptı. Karayolunda kısa süreli trafiği durduran köylüler, kiraya verilen meranın kendilerine iade edilmesini istedi. Karacabey’e bağlı Arız köyünde 10 ay önce meralarının kiraya verildiğini söyleyen köy muhtarı Ali İhsan Kardeş, 2 bin baş hayvanları bulunduğunu ancak otlatacak alan bulamadıklarını vurguladı.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Bursa ve İlçeleri Koyun Keçi Birliği Başkanı Yıldırım Oran’ın da destek verdiği eylemde yaklaşık 100 kişilik topluluk meranın geri verilmesi için eylem yaptı. Jandarma ve polisin aldığı güvenlik önlemiyle kontrollü olarak Karacabey – Bandırma karayolunda kısa süreliğine trafiği durduran köylüler, seslerinin duyulmasını, bir atçılık ve şarapçılık firmasına kiralanan meranın kendilerine iade edilmesini istedi.

Bursa ve İlçeleri Koyun, Keçi Birliği Başkanı Yıldırım Oran, yurt genelinde ıslaha muhtaç çok sayıda mera bulunduğunu ifade ederek, "Biz gerek diğerleri ve gerekse bu merayı ıslah etmeye talibiz. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Bey, Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç Bey'in burada yaşananlardan haberi olsaydı izin vereceklerini zannetmiyorum. Köylümüz perişan durumda. Haksız bir durum söz konusu. Köy muhtarlığı bir defa meranın kiralanması sürecinde haksız rekabetle karşı karşıya. İlçeye bağlı Danişment köyünde biz merayı ıslah ettik. Aynı şekilde burada da yapabiliriz." dedi.

Köy Muhtarı Ali İhsan Kardeş, devletten krediyle hayvan alan köylülerin yeniden bunları geri satmak zorunda kaldığını söyledi. Gençlerin işsiz kaldığını savunan muhtar Kardeş, bürokratların köylüleri mağdur ettiğini öne sürdü. Zaten meralarının yetersiz olduğunu anlatan Kardeş, açık cezaevine dönen mera alanından vazgeçmeye niyetleri olmadığını açıkladı.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu da köylüye topraklarının geri verilmesi adına her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Merayı ıslah etmeye talip olduklarını söyleyen köylüler, topraklarının peşkeş çekildiğini öne sürerek bir an önce bu yanlışa dur denilmesini istedi. Karacabey – Bandırma karayolu kenarındaki eylem olaysız sona erdi. CİHAN

Yorumlar