Köylüler, elektrik borcu yüzünden 9 aydır susuz

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Obruk köyünün ve 5 yaylanın suları elektrik borcundan dolayı kesildi.

Google Haberlere Abone ol
Köylüler, elektrik borcu yüzünden 9 aydır susuz

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Obruk köyünün ve 5 yaylanın suları elektrik borcundan dolayı kesildi. Bazı köylüler evlerinin önüne su kuyusu açtı. Bazıları da komşularının açtığı kuyulardan evlerine bidonlarla su taşımaya başladı.

9 aydır evlerinde su akmayan köylüler büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Köylülerden Atilla Gökkaya, elektrik paralarını muhtar Y.K. tarafından toplandığını, ancak MEDAŞ'a yatırılmadığını ileri sürdü. MEDAŞ'a 192 bin liralık borç bulunduğunu ve bu yüzden 9 ay önce elektrikler kesildiği için yaylaların susuz kaldığını anlatan Gökkaya, "Sularımız olmadığı için büyük sorun yaşıyoruz. Köylüler ya bahçelerine su kuyusu açtı ya da tarımsal sulamalardan tankerlere su doldurarak evlerinin önüne koydu. Bunları yapamayanlar da komşularının kuyularından bidonlarla evlere su taşımaya başladı." dedi. Köyde su olmadığı için babasının cenazesini Konya'da defnetmek zorunda kaldığını söyleyen Gökkaya, "Cenazeye katılacak cemaate abdest alacak su olmadığı için cenazemizi Konya'da defnettik." diye konuştu. Yetkililerin soruna çözüm bulmasını isteyen Gökkaya, susuz yaşamanın çok zor olduğunu ifade etti.

Eşiyle birlikte komşunun bahçesinden el arabasında bidonlarla su taşıyan Şöhret Çınar da çok zor günler yaşadıklarını anlattı. Çınar, "9 aydır köyümüzde su yok. Komşumuzun bahçesindeki kuyudan evime su taşıyorum. Bulaşık ve çamaşırlarımı bahçede yıkıyorum. Tabi bu suları içme suyu olarak da kullanıyoruz. Ama ne kadar sağlıklı bilmiyoruz." şeklinde konuştu.

Köylülerin kendisi hakkında şikayette bulunduğunu belirten Obruk köyü muhtarı Yüksel Kurt ise kendisinin bu konuda bir ihmalinin olmadığını savundu. Kurt, "Geçmiş 5 yıla dönük yapılan inceleme sonrasında su gelir ve giderlerinin düzenli olarak yatırıldığı ortaya çıktı. Suçsuz olduğum kanıtlandı. Köylülerin ödemediği borçlar var. Borçlar ödenmediği için MEDAŞ yetkilileri geldi ve istasyonun elektriğini mühürledi. Köylüler de bilgim olmadan mührü kırıp elektriği açmışlar ve su kullanmışlar. Tabi bunların cezaları da var." dedi. CİHAN

Yorumlar