Köylü kadınlar aile bütçelerine katkı sağlıyor

Bursa Orhaneli’ye bağlı Akalan köyünde yaşayan Ayşe Yılmaz, Hasibe Yılmaz ve gelinleri Ayşe Orhan, yaz aylarında büyük uğraşlarla yetiştirdikleri doğal meyve ve sebzeler ile ev yapımı ürünleri, salı günleri ilçe merkezinde açtıkları tezgahta satarak aile.

Google Haberlere Abone ol
Köylü kadınlar aile bütçelerine katkı sağlıyor

Bursa Orhaneli’ye bağlı Akalan köyünde yaşayan Ayşe Yılmaz, Hasibe Yılmaz ve gelinleri Ayşe Orhan, yaz aylarında büyük uğraşlarla yetiştirdikleri doğal meyve ve sebzeler ile ev yapımı ürünleri, salı günleri ilçe merkezinde açtıkları tezgahta satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

    Köylü kadınlar hayvansal gübre ve su dışında hiçbir katkı maddesi bulunmayan ve yüzde yüz doğal yetiştirilen bu ürünler ile yaptıkları tarhana, salça, susam, mısır unu, turşu, pekmez, keşkeklik, köy ekmeği, köy yoğurdu, yumurta, erişte gibi birçok ürünü, yaz-kış, yağmur-çamur demeden pazara getirerek geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar.

    "Ürettiğimiz ürünlerimizle ev ekonomimize katkı sağlıyoruz" diyen üreticiler, "Bahçemizden birkaç defa ürün hasadı yapıyoruz. Kendi ihtiyacımızın fazlasını da pazarda satıyoruz. Sattığımız ürünlerin hepsi yapılırken çok fazla emek verilen ürünler, çok fazla kazancımız yok, üç beş kuruş eve katkımız olsun diye çalışıyoruz.” dedi.

    Sattıkları ürünlerden aile bütçelerine katkıda bulunduklarını belirten üreticiler, "Yıllardır kendimize, evimize zaten bu ürünleri yapıyoruz. Bizde neden biraz fazla yapıp pazarda satmayalım dedik. Ürettiğimiz ürünler yüzde yüz doğal olduğu için insanlar tarafından büyük ilgi görüyor.. Ayrıca tüketici birinci elden ürün aldıkları için de ucuz oluyor. Kendi yetiştirdiğimiz sebze ve meyveler, ev yapımı ürünler, yüzde yüz doğal, tadı da diğer ürünlere göre çok lezzetlidir. İnsanlar bizim ürünlerimizi gönül rahatlığı ile yiyebilirler" ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar