Köyde doğum yapan iki kadın, kar ambulansıyla hastaneye ulaştırıldı

Balıkesir merkez ve Kepsut ilçesine bağlı köyde doğum yapan iki kadın, UMKE ve AFAD ekipleri tarafından kar ambulansıyla şehir merkezine götürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Köyde doğum yapan iki kadın, kar ambulansıyla hastaneye ulaştırıldı

Balıkesir merkez ve Kepsut ilçesine bağlı köyde doğum yapan iki kadın, UMKE ve AFAD ekipleri tarafından kar ambulansıyla şehir merkezine götürüldü. Kar sebebiyle yolu kapanan iki köye giden kurtarma ekipleri, zorlu bir çalışmanın ardından annelerle ve bebeklerini hastaneye ulaştırdı. Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan her iki anne ve bebeğin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Balıkesir'de dün başlayan ve 170 köy yolunun kapanmasına sebep olan kar yağışından dolayı hareketli saatler yaşandı. Merkeze 28 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeburnu köyünde, Asiye Doğru’nun doğum yapmak üzere olduğunu haber alan İl Özel İdaresi, jandarma, AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ve paletli kar ambulansı harekete geçti. Ekipler, zorlu bir çalışmanın ardından köye ulaştı. Doğum yapan Doğru ve bebeği, Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ekipler, uzun bir çalışmanın ardından bir diğer anne ve bebeğe de ulaştı. Kepsut ilçesine bağlı Alagüney köyünde sabaha karşı doğum sancıları başlayan Aslıhan Kuşdemir, sağlık ekipleri olmadan köylü kadınların yardımıyla doğurdu. Daha sonra köye ulaşan ekipler, anne ve bebeği Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdü. İki çocuk annesi Kuşdemir ve erkek olan üçüncü çocuğunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. CİHAN

Yorumlar