Köy yapılan belde sakinleri 1 Haziran’da da sandığa gitmeyecek

Yerel Yönetimler Yasası kapsamında nüfusu 2 binin altına düştüğü için belediyelik statüsünü kaybederek köye dönüşen Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı 62 yıllık Kuşu Beldesi'nde vatandaşlar bu kararı protesto amacıyla 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sandı.

Google Haberlere Abone ol
Köy yapılan belde sakinleri 1 Haziran’da da sandığa gitmeyecek

Yerel Yönetimler Yasası kapsamında nüfusu 2 binin altına düştüğü için belediyelik statüsünü kaybederek köye dönüşen Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı 62 yıllık Kuşu Beldesi'nde vatandaşlar bu kararı protesto amacıyla 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sandığa gitmedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kuşu Köyü'nde hiçbir seçmenin sandık başına gitmemesi nedeniyle 1 Haziran'da muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi yapılmasına karar verdi.

Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran tarafından Kuşu’da idari boşluk oluşmaması için Kuşu Ortaokulu Müdürü Feridun Aktay muhtar olarak atanmıştı. 1 Haziran 2014 Pazar gününe kadar muhtarlık görevini sürdüreceğini belirten Muhtar ve Okul Müdürü Feridun Aktay, “Hem okul müdürlüğü hem de muhtarlık görevini bir arada sürdürmek için elinden gelen çabayı sarf edeceğim. Sıkıntıları ve sorunlarımızı birlikte çözmeye çalışacağız. İçerisinde bulunduğumuz sıkıntılarımızı Kaymakamımız İbrahim Süha Karaboran'a anlattım. Bize yardımcı olacağını bildirdi. Ankara 10'uncu ve 16'ıncı İdare Mahkemesi'ne açtığı bireysel davalar var. Bu davaların lehimize sonuçlanacağını umuyoruz. Aynı zamanda ortaokulumuzun müdürlük görevini de yürütüyorum. Her iki görevimi de aksatmadan sürdürmek için çaba sarf ediyorum." şeklinde konuştu.

1 Hazirandaki seçimlere belediye başkanı seçmek için katılmak istediklerini belirten ev kadını Huriye Akbaş (41) ise “Davalar sonuçlanıncaya kadar belediyemizin elindeki araçlardan hizmetlerimiz için yararlanmak istiyoruz. Ayrıca, 1 Haziran'da ki muhtarlık seçimlerine katılmama kararı aldık." dedi.

Okul Müdürü Feridun Aktay’ın köyün sorunlarıyla ilgilense eğitimin seviyesi düşeceğini belirten, Haşim Ünal (62) da “Bizim muhtara diyecek bir şeyimiz yok. Çocuklarla ilgilense köyün sorunları dağ gibi. Hangisi ile baş edebilecek. Belediyelik olarak kalmak ve başkan seçmek istiyoruz." şeklinde konuştu. Köy halkından Ahmet Dumlupınar (50) da, "Köy halkı olarak mağdur edildik. Kuşu belediyeliktir. Belediye olarak kalacak." şeklinde tepkisini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar