Köy ortamında hafızlık eğitimi görüyorlar

Bitlis’in Mutki İlçe Müftülüğüne bağlı Göztepe köyü Kur'an kursunda İzmir, Ankara, İstanbul, Muş, Van, Batman ve Muş gibi illerden gelen öğrencilere köy ortamında hafızlık ve güzel ahlak eğitimleri veriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Köy ortamında hafızlık eğitimi görüyorlar

Bitlis’in Mutki İlçe Müftülüğüne bağlı Göztepe köyü Kur'an kursunda İzmir, Ankara, İstanbul, Muş, Van, Batman ve Muş gibi illerden gelen öğrencilere köy ortamında hafızlık ve güzel ahlak eğitimleri veriliyor.

Köy sakinlerinin gayretleriyle açılan kursta yazları 200, kışları ise yaşları 7'den başlayan 50 civarında öğrenci oyor. Artvinli imam Hatip Hasan Demirtaş tarafından verilen eğitimlerde köy ortamının genç beyinlerin daha iyi ve daha çabuk kavramasını sağladığı belirtiliyor. Hafızlık eğitimi öğrenciler, ezber kabiliyetine göre ortalama 2 buçuk yılda tamamlayabiliyor.
Köy sakinleri 300 metrekare üzerine temeli atılan yeni bina için yardımseverlerden destek bekliyor.

Cami imamı ve Kur'an kursu hocası Hasan Demirtaş, kursa yurdun dört bir yanından öğrenciler geldiğini söyledi. Yaz aylarında 200, şu anda ise 50 öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını kaydeden Demirtaş, “Kur'an kursumuza yerli öğrencilerin yanı sıra İzmit, Bursa, Muş, İstanbul gibi batı ve çevre illerden de gelen çok sayıda öğrencimiz bulunuyor.” dedi.
Doğu illerinde köy ortamındaki Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin batı illerinde aynı eğitimi gören öğrencilere oranla 2 kat daha hızlı öğrendiğine dikkat çeken Demirtaş, “Batıdaki öğrenciler orada arkadaş ortamından kopamıyor ve hep akılları başka işlerle meşgul olmasından dolayı öğrenme hızları düşüyor. Ancak burada köyde öğrencilerin öğrenmekten başka alternatifleri yok. Bu nedenle daha çabuk öğreniyorlar. Batı illerinden gelen ve yatılı kalan birçok öğrencimiz bulunuyor.” diye konuştu.

Öğrencilerden İbrahim Demirtaş, hafızlık eğitimi için İzmir’den Göztepe köyüne geldiğini söyledi. Köy ortamında hafızlık yapmanın güzel olduğunu anlatan Demirtaş, “Burada yatılı olarak kalıyorum. İzmir’de hafızlık eğitimi için Kur'an kursuna giden arkadaşlarıma oranla daha şanslıyım. Çünkü burada bu eğitim dışında internet kafe ya da diğer zararlı yerler yok. Bu nedenle sadece derslerimizi öğrenmeye bakıyoruz. Bu da bizim daha çabuk öğrenmemize ve ezber yapmamıza vesile oluyor.” dedi.

Hafızlık eğitimine 7 ay önce başladığını ifade eden öğrencilerden Erhan İncetaş günde 3 sayfa ezber yaptığını anlattı. Öğrencilerden Musa Şahin kötü alışkanlıklardan kurtulmak için hafızlığı seçtiğini dile getirdi. Öğrencilerden Yusuf Menteş, “Burada iyi bir eğitim var. İnşallah kısa bir süre hafızlığımı bitiririm.” diye konuştu.

“KÖYLÜLER VERİLEN HİZMETTEN OLDUKÇA MEMNUN”

Köy sakinlerinden Mehmet Baki şunları söyledi: “Ben köy sakini olarak burada yapılan hizmetlerden dolayı özellikle Hasan hocaya çok teşekkür ederim. Bizim çocuklarımız burada çok güzel bir eğitim alıyor. Genelde üniversite ve yüksekokullara gönderemiyorduk. Çocuklarımız şimdi bu sayede burada hafızlık yapıyor, ilim görüyor.”

Daha çok öğrenciye hizmet verilebilmesi için köy sakinlerinin gayretiyle 300 metrekare üzerine yeni bir Kur'an kursu binasının temeli atıldı. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle temeli atılan bina yarıda kalmış durumda. Köylüler binanın tamamlanması için hayırseverlerden maddi ve manevi destek bekliyor. Köy sakinlerinden Hüseyin Çelik, “Şu an 30 bin küsur lira borç altındayız. Bu çocukların daha iyi bir ortamda okuyabilmeleri için ek binaya ihtiyacımız var. Binanın temelini atmış bulunmaktayız. Tamamlamak için hayırseverlerden ve işadamlarından yardım bekliyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar