Köy okulu öğrencileri sergi düzenledi

Bitlis merkeze bağlı Yolalan beldesinde bulunan Yolalan Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, yaptıkları 4 aylık çalışmalarını Tatvan’da düzenledikleri sergide tanıttı. Teknoloji ve tasarım ile görsel sanatlar derslerinde hazırladıkları...

Google Haberlere Abone ol
Köy okulu öğrencileri sergi düzenledi

Bitlis merkeze bağlı Yolalan beldesinde bulunan Yolalan Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, yaptıkları 4 aylık çalışmalarını Tatvan’da düzenledikleri sergide tanıttı.

Teknoloji ve tasarım ile görsel sanatlar derslerinde hazırladıkları projelerle yaptıkları icatların tanıtımını Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde sergi açarak yapan öğrenciler, sergiyi gezen misafirlere projelerini gösterdi. Sergi hakkında gazetecileri bilgilendiren Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Yusuf Avcı, ahşap ve elektronik projeler ile ahşap, elektronik ve mekanik projeler üzerine 4 ayda 22 farklı alanda kullanılabilecek projeler hazırladıklarını söyledi.

    Projelerin ağırlıklı olarak günlük hayatta kullanılabilecek ve geliştirilebilecek projeler olduğunu ifade eden Avcı, “Öğrencilerimizle birlikte hazırladığımız projeler çerçevesinde 4 ay içinde yaptığımız çalışmalarımızı burada sergilemenin mutluluğu içindeyiz. Projelerimizde ağırlıklı olarak günlük hayatta kullanılabilir eşyalar üzerine yapılan icatlar yer alıyor.” dedi.

    Görsel Sanatlar Öğretmeni Yunus Yılmaz ise sergide öğrencileriyle birlikte hazırladıkları 33 yağlıboya çalışması ve 90 pastel boya ile guaj boya çalışmasına yer verdiklerini söyledi.

    Sergiyi gezen vatandaşlar ve öğrenciler de projeler çerçevesinde yapılan yeni icatların karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyerek yapılan çalışmaların olağanüstü icatlar olduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar