Köy okulu öğrencileri kapalı spor salonuna kavuştu

Yozgat’ın Esenli köyüne hayırsever iş adamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan spor salonu düzenlenen törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Köy okulu öğrencileri kapalı spor salonuna kavuştu

Yozgat’ın Esenli köyüne hayırsever iş adamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan spor salonu düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, İdare Mahkemesi Başkanı Bekir Demirci, vali yardımcıları Kemal Şahin ve Yavuz Güner, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Fazlı Öcal, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, hayırsever iş adamı Bilal Şahin, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, programda yaptığı açılış konuşmasında eğitimin önemine değindi. Kuş, "Hayırsever iş adamımız Bilal Şahin Bey’e öncelikle okulumuza böyle bir spor salonu kazandırdığı için teşekkür ederim. Burada 13 öğretmen görev yapıyor ve 170 öğrenci eğitim görmektedir. Büyük bir eksiklik olan spor salonumuzun da öğrencilerimizin hizmetine sunulmasıyla inşallah daha başarılı öğrencilerimiz bu okulumuzdan yetişecektir. Ben bu vesile ile Yozgat eğitimine bu tür destek ve katkılar sağlayan hayırsever iş adamı Bilal Şahin Bey’e teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer de başta eğitim olmak üzere Yozgat’a yaptığı hayır işleri ile halkın sevgisini ve saygısını kazanan Bilal Şahin’in kendi doğduğu yer olan Esenli beldesine de sayısız hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Başkan Başer, Başkanı Yusuf Başer hayırsever iş adamı Şahin’e teşekkür ederek, spor salonunun Esenli beldesine ve öğrencilere hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

"EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA OLAN YATIRIMDIR"

Hayırsever iş adamı Bilal Şahin ise yaptığı konuşmada en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek bunun da eğitimle sağlanabileceğini söyledi. Şahin, "23 Nisan kutlamalarında Esenli'ye geldiğimde bir grup öğrenci; ‘Bilal amca biz sizden kapalı bir spor salonu istiyoruz, okulumuzun salonu olmadığı için beden eğitimi dersini soğukta üşüyerek yapıyoruz ya da yapamıyoruz’ diye talep etmeleri üzerine harekete geçerek bu kapalı spor salonumuzu okulumuza kazandırdık. Yaklaşık 3 ay önce temelini attığımız kapalı spor salonumuzun bugün açılışını yapmanın mutluluğunu öğrencilerimizle ve değerli il yöneticilerimizle birlikte paylaşıyoruz. Bu vesile ile çalışmalarımızda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Sayın Valimiz Abdulkadir Yazıcı olmak üzere Belediye Başkanımız Yusuf Başer Bey'e, kısacası emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Spor salonumuzun köyümüze, beldemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Vali Abdulkadir Yazıcı da bir beldede, bir köyde olması gereken her şeyin Esenli beldesinde olduğunu söyledi. Vali Yazıcı, "Bugün burada yine bir Bilal Şahin klasiği ile karşı karşıyayız. Bazı insanlar kendini topluma faydalı işler yapmaya adarken, bazıları ise sadece kendi dünyası içerisinde toplumdan kopuk yaşamını idame ettirir. Bu kapsamda değerli iş adamımız Bilal Şahin’in Yozgat için ifade ettiği anlam da işte bal gibi. Sevgili çocuklar siz ne kadar sevimli ve güzelseniz, Bilal Şahin de o kadar sevimli ve güzel.” ifadelerini kullandı.

İnsanların ancak eserleri ile yaşadığını ve yaşatıldığını ifade eden Vali Yazıcı, şunları söyledi: “Öyle varlıklı insanlarımız var ki imkanları olduğu halde pek az bir şekilde hayırla yad edilerek ebedi hayata intikal ediyor. Eminim ki gittikleri yerde çok eyvah diyorlar. Mevla kısmet etse de şu dünyaya bir daha gelsek. Mevla’nın bize emanet olarak verdiği malı mülkü insanların, çocukların, memleketin, ülkenin yararına ve hizmetine harcasak diyorlardır. Ama artık o yolun dönüşü yoktur. Ben bir yönüyle de Bilal Şahin’in şanslı bir kul olduğunu düşünüyorum. Çünkü geldiğim günden itibaren her an ve her dakikasında hakikaten Mevla’nın kendisine bahşettiği ikramı ve lütfu bu insanlara kullanıyor ve bu insanlara veriyor. Kendisinin Yozgat için gösterdiği fedakarlık bizler için ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağıdır. Esenli beldemiz rastgele bir yer değil. Burada yapılan çok güzel hizmetler var."

Yozgat’ta il yöneticileri, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin çok güzel bir birliktelik oluşturduklarını söyleyen Vali Yazıcı, "Bu samimi birliktelikle güzel bir konsensüs oluşturulmuş. İyi bir zaman ve çağdayız diye düşünüyorum. Bunu da tabii süsleyen, tamamlayan insanlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız da var. Buradaki okul idareciler ve öğretmenlerimiz ışıklarını söndürmemişler, işi oluruna bırakmadan çalışmışlar. Kendilerine de burada güzel imkanlar sunulmuş. Sevgili yavrularımızın bu eseri kullanarak geleceğe daha güzel ve sağlıklı bir şekilde hazırlanacaklarını düşünüyorum. Ben de bu vesileyle saygıdeğer hayırsever iş adamımız Bilal Şahin’e bir kez daha teşekkür ederken yapımı tamamlanan spor salonunun öğrencilerimize ve köyümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar