Köy okulu bahçesine elbirliğiyle 500 fidan diktiler

Karaman merkeze bağlı Bozkandak Köyü’nde yer alan ve taşımalı eğitim kapsamına giren Bozkandak Ortaokulu, çevre düzenlemelerine devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Köy okulu bahçesine elbirliğiyle 500 fidan diktiler

Karaman merkeze bağlı Bozkandak Köyü’nde yer alan ve taşımalı eğitim kapsamına giren Bozkandak Ortaokulu, çevre düzenlemelerine devam ediyor. Eğitim-öğretim yılının başından bu yana hem halkın desteği hem de il özel idaresinin katkılarıyla yapılan çalışmalar neticesinde okulda gözle görülür değişikler meydana geldi. Atıl durumda olan engebeli alanlar düzeltilip kullanılabilir hale getirildi. Şimdi de okul idaresi, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından bahçeye 500 fidan dikildi. Çam, mavi selvi, karaçam ve sedir fidanlarının dikiminde Bozkandak köylüleri de bulundu.

8. sınıf öğrencileri Hüseyin Yuvak ve Yavuz Yılmaz bu konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde özetledi: ”Böyle bir okulu kendi gayretleriyle, devletten tek kuruş almadan yapan bir halkın, fidan çalışmalarında olmaması yadırganırdı. Okul yapımında biz de elimizden gelen gayreti göstermiştik. Şimdi de etrafını güzelleştirmeye çalışıyoruz.”

Okul Müdürü Tevfik Arı da “Okul bahçesine dikilen 500 fidanı temin eden Yunus Emre Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Hasan Hüseyin Cengiz’e teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.” dedi. Dikim çalışmalarında katkıda bulunan köy halkı adına açıklama yapan Köy Muhtarı İbrahim Uyar, “Önceki senelerde de böyle çalışmalar yapıldı. Biz o zaman da gelip yardımcı olmuştuk. Bu bizim için şereftir. Peygamber Efendimiz’in hadisi ortada. Fidan dikmenin öneminden bu derece bahsederken bizim kenarda seyretmemiz doğru olmazdı. Ayrıca bu okula ve öğrencilerimize hizmet eden bütün idareci ve öğretmenlerimize minnet borçluyuz.” dedi. CİHAN

Yorumlar