'Köy muhtarlıkları bir kez daha kapatılmaya çalışılıyor'

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, son 10 yılda 34 bin olan köy sayısının 18 bin 201’e düştüğünü belirterek, bütün şehir yasası ile bu köylerin tamamen yok olabileceğini ifade etti. Osmanlı ve Cumhuriyet...

Google Haberlere Abone ol
'Köy muhtarlıkları bir kez daha kapatılmaya çalışılıyor'

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, son 10 yılda 34 bin olan köy sayısının 18 bin 201’e düştüğünü belirterek, bütün şehir yasası ile bu köylerin tamamen yok olabileceğini ifade etti. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde köy muhtarlıklarının iki kez ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ancak sonradan geri adım atılmak zorunda kalındığını belirten Akdeniz, aynı yanlışa bir kez daha düşülmemesi için çalışma yapacaklarını söyledi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Muhtarlar Derneği’nin olağan kongresinde başkanlığa Şükrü Kılıç seçildi. Ereğli Muhtarlar Derneği kongresi Belediye düğün salonunda gerçekleşti. Kongreye Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Karadeniz Bölge Muhtarlar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Şerafettin Nas, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek ile ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede kürsüye ilk çıkan derneğin eski başkanı Şakir Başol 16 yıllık başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları anlattı. Başol göreve yeni seçilecek yeni yönetimi de başarılar diledi. Kongrede aday olan Muhtarlar Derneği başkan adaylarından Adnan Alar ile Şakür Kılıç yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verip köy ve mahalle muhtarlarından destek istediler.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ise Türkiye’de son 10 yılda 34 bin olan köy sayısının 18 bin 201’e düştüğünü belirterek, bütün şehir yasası ile bu köylerin tamamen yok olabileceğini ifade etti. Osmanlı döneminde ve Cumhuriyet döneminde köy muhtarlıklarının iki kez ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ancak sonradan geri adım atılmak zorunda kalındığını belirten Akdeniz, aynı yanlışa bir kez daha düşülmemesi için çalışma yapacaklarını söyledi.

Akdeniz’in ardından kürsüye çıkan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise hakkında ‘kanser hastası’ olduğuna yönelik ortaya atılan iddilara cevap verdi. Uysal, "Ben kansermişim, ben hastaymışım. Evet, ben hastayım, Ereğli hastasıyım. Bu hastalığım son nefesime kadar devam edecek. Herkes şunu bilsin; son nefesime kadar ailem kadar sizleri seveceğim. İnsan kanser olabilir. Hepimiz olabiliriz. Kanseri en iyi ben bilirim. Bir hücreden başlar, yayılır. Ve buna hiç birimiz bir şey yapamayız. Elimizde değildir. Allah’ın takdiridir. Fakat Allah kalbimizi kirletmesin, kalbimizi susturmasın, güzel duygularımızı susturmasın, kalbimizi ve insanlığımızı kanser yapmasın. Ben gerçekten anlamıyorum. Günde 4 -5 saat uyku, onun dışındaki tüm zamanımda Ereğli ve sizleri düşünüyorum. Sizler için her şeye varım. Hepinize aynı uzaklıktayım. Köy muhtarı, şehir muhtarı benim için değişmez. Bizim sevdamız Ereğli, bizim sevdamız insanımız. Bu millet hizmet üreten ile laf üreteni, yan gelip yatanla gece gündüz çalışanı ayırt eder hiç merak etmeyin. Muhtarlarım bunu en ücra köşelere kadar götürün vücudumun hiçbir yerinde izde yok, ameliyat da yok." dedi.

Muhtarlar Derneği tarafından eski Başkan Şakir Başol, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ile Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a plaket verildi.

Yapılan konuşmaların ardından kongrede seçimlere geçildi. 127 köy ve mahalle muhtarının oy kullandığı seçimlerde Şükrü Kılıç 73, Adnan Alar ise 54 oy aldı. Alınan bu sonuç ile Kıyıcak Mahallesi Muhtarı Şükrü Kılıç Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği'nin yeni başkanı seçildi. CİHAN

Yorumlar