Köy muhtarı oy kullanamayacak

Mardin’in Yeşilli ilçesine bağlı Ovabaşı köyü muhtarı Aziz Ceylan 15 yıldan beri köy korucusu olduğunu, İlçe Jandarma Komutanlığının tahkikatı sonucunda köyde yaşamadığının tespit edildiği gerekçesiyle oy hakkının elinden alındığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Köy muhtarı oy kullanamayacak

Mardin’in Yeşilli ilçesine bağlı Ovabaşı köyü muhtarı Aziz Ceylan 15 yıldan beri köy korucusu olduğunu, İlçe Jandarma Komutanlığının tahkikatı sonucunda köyde yaşamadığının tespit edildiği gerekçesiyle oy hakkının elinden alındığını ileri sürdü. Son bir ayda köye 216 kişi yerleştirildiğini de iddia eden Ceylan, ilçe jandarma komutanı hakkında dava açtığını, İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü hakkında da dava açacaklarını söyledi.

Ovabaşı köyünde İlçe Jandarma Komutanlığının araştırmaları sonucunda yaşayan 25 kişinin oy kullanma haklarının yok sayıldığını ve önümüzdeki seçimlerde oy kullanamayacaklarını belirten Ovabaşı köyü muhtarı Aziz Ceylan, buna bir anlam veremediğini söyledi. Ceylan, "Ben 15 yıldan beri köy korucusuyum. Ve geçen dönem muhtarlık seçimini kazandım, köyde muhtarlık yapıyorum. Her ay köye yerleşen vatandaşları nüfus idaresine liste halinde bildiriyorum. Buna rağmen İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan araştırma sonucunda Ovabaşı köy nüfusuna kayıtlı olmadığım ve yaşamadığım tespit edilmiş ve oyum dondurulmuştur. Askıya çıkan ilk listelerde isimlerimiz vardı. İtiraz süresince jandarma köye geldi ve bizim köyde yaşamadığımız tespit edildi. Jandarma, köy muhtarına, 15 yıl köy koruculuğu yapan birine nasıl köyde yaşamıyor diyor, ona anlam veremiyorum. Kaldı ki köyde kimin yaşadığını, kimin yaşamadığını en iyi bilen muhtardır. Ama ne yazık ki köy muhtarı köyde yaşamıyor tespitinde bulundular.” dedi.

SON BİR AYDA 216 KİŞİ KÖYE YERLEŞTİRİLDİ İDDİASI

Ovabaşı köyü muhtarı Aziz Ceylan, son bir ay içerisinde bazı ilçelerden ve çevre köylerden 216 kişinin köy nüfusuna kaydedildiğini ileri sürdü. Köy nüfusuna kayıt edilenlerin köyle hiçbir bağlantı ve ilgisinin bulunmadığını söyleyen muhtar Ceylan, “Ben köy muhtarıyım. Son bir ay içerisinde köyümüzün nüfusuna dışarıdan 216 kişi kaydedildi. Hiçbirini tanımıyorum ve hiçbirine ikametgah ilmuhaberi vermedim. Bir evde 35-40 kişi ikamet ediyor gösterildi.” iddialarında bulundu.

Köy muhtarı Ceylan, 15 yıllık korucu ve köy muhtarı olduğu halde kendisini köyde yaşamıyor diye tutanak tuttuğunu iddia ettiği ilçe jandarma komutanı hakkında dava açtıklarını, İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü hakkında da dava açacaklarını söyledi. Muhtar Ceylan, “Hakkımızı yasal yoldan aramaya devam edeceğiz. Oy bizim vatandaşlık hakkımızdır. Köy muhtarının haberi olmadan bir eve 35-40 kişinin kaydını yapan ilçe nüfus müdürlüğü hakkında da yasal yollara başvurularımız olacak. Her ay nüfus müdürlüğüne köye yerleşenlerin ve ayrılanların muhtar olarak listesini veriyorum. Bir köy evinde nasıl olur da 35-40 kişi ikamet ediyor gösterilir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar