Köy merasında at yarışlarına hazırlanıyorlar

Orta Asya’dan Ön Asya’ya, Karadeniz’den Balkanlara kadar süregelmiş bir gelenek olan Türk kültüründe ata sporu olarak anılan ata binmeyi çok sevdiklerini söyleyen Çarşambalı at sahipleri köy merasında yarışlara hazırlanıyor.     Çarşa

Google Haberlere Abone ol
Köy merasında at yarışlarına hazırlanıyorlar

Orta Asya’dan Ön Asya’ya, Karadeniz’den Balkanlara kadar süregelmiş bir gelenek olan Türk kültüründe ata sporu olarak anılan ata binmeyi çok sevdiklerini söyleyen Çarşambalı at sahipleri köy merasında yarışlara hazırlanıyor.

    Çarşamba'daki at sahipleri, Salıpazarı ilçesi Tepealtı köyü, yeni adıyla Tepealtı Mahallesi Merası'nda at yarışlarına hazırlanıyor. At sahipleri ve binicileri köydeki büyük küçük çoğu kişinin de ilgiyle izlediği antrenmanlarla atlarını Ordu’un Ünye ilçesinde bu yıl 8.yapılacak olan 'Rahvan At Yarışları’na' hazırlıyor.

    Çarşambalı at sahibi Erkan Akbaş, "Ramazan Bayramı'nın 3.günü Ünye’de yapılacak olan yarışlar için atlarımıza burada antrenman yaptırmak çok daha verimli oluyor. Şuan burada 11 at sahibiyiz ve binicilerimiz var. Çocuklarımızı ve hanımlarımızı sıkıcı şehir hayatından bir nebze olsun uzaklaştırabilmek, at sevgisini insanlara aşılamak, farklı ortamlar sunmak için, bunu tutku olarak ta yapıyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar