Köy Der, muhtarları bir araya getirdi

Bursa merkez ve köylerde görev yapan muhtarlar, Bursa Köylerini Kalkındırma Derneği’nin (KÖYDER) düzenlediği programda bir araya geldi. Yeşil Konak’ta düzenlenen etkinliğe, seçimlerin ardından görevlerine yeni başlayan muhtarlar yoğun...

Google Haberlere Abone ol
Köy Der, muhtarları bir araya getirdi

Bursa merkez ve köylerde görev yapan muhtarlar, Bursa Köylerini Kalkındırma Derneği’nin (KÖYDER) düzenlediği programda bir araya geldi.

Yeşil Konak’ta düzenlenen etkinliğe, seçimlerin ardından görevlerine yeni başlayan muhtarlar yoğun katılım gösterdi. KÖYDER Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Tanrıverdi, her ay düzenlenen yemekli toplantılarda muhtarlarla bir araya geldiklerini dile getirdi.

Köylerdeki yoksullara, hastalara ve ihtiyaç sahiplerine Kimse Yok Mu Derneği'nin de katkısı ile yardım yaptıklarının altını çizen Tanrıverdi, “Bu niyetle köylerimizi en iyi tanıyan muhtarlarla buluşmak istedik. Muhtarlar köylerde insanlarla muhatap. İnsanların olduğu yerlerde elbette problem de vardır. Bu problemleri de el birliği ile çözmemiz gerekiyor. Ülkemizin güzelliklerini insanlarla buluşturma adına KÖYDER olarak muhtarlarımızla ayda bir yemekte buluşuyorduk. 2014 yılının ilk yemeğinde bir araya geldik. Köylerimiz için, halkımız için neler yapılmış, neler yapılabilir onları konuşuyoruz. Yemeklerimiz aylık olarak devam edecek.” diye konuştu.

Çalı Mahallesi Muhtarı Mustafa Güzelce ise muhtarların devletin en uç temsilcileri olduğunu hatırlatarak, “Bizler vatandaşla birebir, iyi günde kötü günde yanlarında olan kişileriz. Fakir insanlarımız var, bu insanlara yardım eli uzanması gerekiyor. Herkes bunu bilemez. Fakir her yere gidemez. Muhtara gelecek, derdini anlatır. Bizler de dernekler, sanayiciler ve hayırseverler aracılığı ile bunlara yardımcı olmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Muhtar Güzelce, köylere verdikleri destek nedeniyle KÖYDER ve Kimse Yok Mu Derneği yöneticilerine teşekkür etti. Programın sonunda katılan bütün muhtarlara üzerlerinde isimleri yazan porselen saat ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

CİHAN

Yorumlar