Kovulduğu marketi pompalı tüfekle soydu

Hırsızlık yaptığı iddiasıyla çalıştığı marketten kovulan şahıs, aynı marketi pompalı tüfekle soydu. Şahıs soygunu gerçekleştirmeden önce, kasanın bulunduğu yerin şalterini indirerek, güvenlik kameralarını iptal etti. Ankara'nın...

Google Haberlere Abone ol
Kovulduğu marketi pompalı tüfekle soydu

Hırsızlık yaptığı iddiasıyla çalıştığı marketten kovulan şahıs, aynı marketi pompalı tüfekle soydu. Şahıs soygunu gerçekleştirmeden önce, kasanın bulunduğu yerin şalterini indirerek, güvenlik kameralarını iptal etti.

Ankara'nın en sakin bölgelerinden Gazi Mahallesi Şenol Caddesi üzerindeki bir marketten gerçekleştirilen soygunda sabah 08.30 sıralarında gerçekleşti. Çalışanlar marketi açmaya çalıştıkları bir sırada, eski çalışan olduğu öne sürülen Yusuf isimli şahıs, pompalı tüfek ve beraberinde bir kişi ile birlikte geldi. Biri bayan, diğeri erkek iki çalışanı, marketin, apartmanın içindeki girişine götüren şahıslar, burada yüzlerine maske taktı. Şalteri indirerek güvenlik kameralarını devre dışı bırakan soyguncular, pompalı tüfekle tehdit ettikleri market çalışanlarından kasayı açmasını istedi.

Kasada bulunan yaklaşık 5 bin TL'yi alan soyguncular, market çalışanlarını içeride bırakarak hızla uzaklaştı.

Soyguncular, marketin yaklaşık 100 metre ilerisine bıraktıkları araçlarına gittiler. Soygunculardan biri maskesini bir apartmanın bahçesine attıktan sonra, otomobile binerek hızla uzaklaştılar.

BELEDİYE GÖREVLİSİ GÖRDÜ

Bu sırada sokağı süpüren bir belediye görevlisi, gördüklerini şöyle anlattı: "Ben sokağın aşağısından geliyordum. İki genç koşarak geldiler. Siyah bir arabaya binip gittiler. Ellerinde silah görmedim. Ama, ellerinde bağlama kılıfı gibi bir kılıf vardı. Aracın plakasını görmedim."

Olaydan sonra marketten çıkan çalışanlar, hemen polisi arayarak soygunu ihbar etti.

Olay yerine gelen sivil ve resmi ekipler, çalışanların ifadelerini alırken, olayı anlattırdılar.

Sivil polis, bir yandan erkek çalışanı sorgularken, diğer yandan da telefonla üstlerine şu şekilde bilgi verdi: "Çelik kasayı açıyorlar, paraları alıp gidiyorlar. Ama personel miktarı bilmiyor." Bu sırada, bayan çalışan "Para 5 bin TL civarındaydı" diye bilgi verdi.

Erkek çalışan soygun yapan şahıs hakkında, polislere şu şekilde bilgi verdi: "1 hafta beraber çalıştık. Kollarında dövme vardı. Dövmelerden ve konuşmasından tanıdım. Yusuf isimli şahıs."

MARKET ÇALIŞANI YAŞANANLARI ANLATTI

Bayan çalışan ise, "Bana, 'Yürü yürü, aşağıya in' dedi. Bende aşağıya indim. Telefonu sakladım, vermedim. Buraya maskesiz geldiler. Maskeyi aşağıda takmışlar." Soygunu gerçekleştiren şahsın, çalıştığı marketten, hırsızlık yaptığı gerekçesiyle kovulduğu iddia edildi.

Apartmanın içine girerek, soygunun gerçekleştiği yere giden polisler, kasanın bulunduğu yerdeki güvenlik kamerasının görüntü almaması için elektriğin kesildiğini tespit etti. Marketin 100 metre ilerisinde araştırma yapan polisler, bir apartmanın bahçesinde soygunda kullanılan maskeyi buldu. Soygunun gerçekleştiği yere gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri, markette parmak izi çalışması yaparken, soygunda kullanılan maske delil olarak muhafaza altına alındı. Polis pompalı soygun ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. CİHAN

Yorumlar