Kotiloğlu: Yolsuzluk iddiaları sonuna kadar araştırılmalı

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Yunuz Kotiloğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili iddiaların sonuna kadar araştırılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kotiloğlu: Yolsuzluk iddiaları sonuna kadar araştırılmalı

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Yunuz Kotiloğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili iddiaların sonuna kadar araştırılması gerektiğini söyledi.

Kotiloğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki ekonomik istikrarın çok hassas dengeler üzerinde olduğunu vurgulayarak, "İş dünyası olarak en büyük kaygımız yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının piyasaları olumsuz bir şekilde etkilemesidir. Ancak rüşvet ve yolsuzluk iddialarını ortaya çıkaranlara bir linç kampanyası düzenleyerek piyasaların istikrarı bozulmamalıdır. Yapılan operasyonda iddiaların üzerine kararlılıkla gidilmelidir. İddialar somuna kadar araştırmalıdır." dedi.

İddialar kapsamında masumiyet karinesinin önemine de dikkat çeken Kotiloğlu, yargılama süreci sona erene kadar herkesin suçsuz olduğunu ifade etti. Kotiloğlu, şöyle dedi: "İddiaların hükümetin 4 bakanı ve oğullarına, çeşitli seviyedeki bürokratlara uzanması ve bu iddiaların odağında başka bir ülkenin vatandaşlarının bulunması büyük bir vehamet arz etmektedir. Gerçeklerin hukuk devleti ilkesine uygun bir şekilde yapılacak bağımsız soruşturma ve yargılama süreciyle ortaya çıkarılması ve varsa suçluların cezalandırılmasıyla bir an evvel neticelendirilmesi sadece üyelerimizin değil tüm kamuoyunun beklentisidir. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili iddialar yargı süreci devam ederken, bu sürece gölge düşürecek eylem ve söylemlerden kaçınılması, yargı bağımsızlığına ve hukuk devleti ilkelerine bağlı kalınması gereklidir. Yargılama sürecinde kamu görevini yerine getiren savcılar ve emniyet güçlerini suçlu gibi gösterip yürütülen soruşturmaya leke düşürülmemesi gerekir. Tüm sürecin hukukun üstünlüğüne olan güvenimizi destekleyecek şekilde ilerlemesi en büyük arzumuzdur."

Kotiloğlu, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve yapılacak tüm uygulamaların demokratik hukuk devleti ve evrensel hukuk kuralları içerisinde olması gerektiğini aksi taktirde demokrasiye olan inancın zedeleneceğini de sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar