Kotan: Ramazan'da 'jet imam'a izin vermeyeceğiz

Erzurum İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Kotan, Ramazan'da il merkezindeki camilerin çoğunda teravih namazının hatimle kılınacağını, hızlı namaz kıldıran jet imamlara izin vermeyeceklerini söyledi. Kotan, fitre miktarını ise 10 TL olarak...

Google Haberlere Abone ol
Kotan: Ramazan'da 'jet imam'a izin vermeyeceğiz

Erzurum İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Kotan, Ramazan'da il merkezindeki camilerin çoğunda teravih namazının hatimle kılınacağını, hızlı namaz kıldıran jet imamlara izin vermeyeceklerini söyledi. Kotan, fitre miktarını ise 10 TL olarak açıkladı.

Ramazan'a sayılı günler kaldı. İl Müftülüğü'ne bağlı camilerde hazırlıklar tamamlandı. İlk oruç 28 Haziran Cumartesi günü tutulacak. İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Kotan, il genelindeki camilerde Ramazan hazırlıklarının tamamlandığını belirtti. Camilerin genel temizliğinin yapıldığını belirten Kotan, ses ve elektrik sistemlerin de elden geçirildiğini kaydetti.

Ramazan nedeniyle bütün imam hatiplerin yıllık izinleri iptal edildi. İl genelinde tamamı köyler olmak üzere 100'den fazla caminin imam hatip açığı bulunuyor. Müftülük, imam hatip açığını Ramazan süresince emekli imamlar ile kapatma yoluna gidecek. Müftü Yardımcısı Kotan, "Ramazan hazırlıklarını tamamladık. Mazeret haricinde imamların yıllık izinleri ramazan süresince iptal edildi. İl merkezindeki hemen hemen bütün camilerde teravih hatim-i şerifle kılınacak. Kandiller iftarla yakılıp imsak vaktinde söndürülecek." dedi.

Kotan, vakit namazlarına, özellikle teravih namazına kadın ve çocukların teşviki için camilerde kadınlar için mahfil kısımlarının tahsis edildiğini kaydetti. Camilerde namaz esnasında yaramazlık yapan çocuklara cami imamı dahil cemaatin tepki göstermemesi için uyarıldığını da hatırlatan Kotan, "Camilerden çocukları soğutmamak için teşkilat mensuplarımız uyarıldı. Yaramazlık yapan çocuklara imam hatiplerimiz kızmayacak, cemaatin de kızmasına izin verilmeyecek. Amacımız çocuklara camileri, namazı sevdirmek." diye konuştu.

İl Müftü Yardımcısı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl ki fitre miktarını 10 TL olarak açıkladığını da ifade ederek, "Fitre miktarı 10 lira." dedi. Teravih namazlarının tadili erkana göre kıldırılması için yazılı genelge yayımladıklarını hatırlatan Kotan, 'jet imam' tabir edilen imam hatiplerin hızlı namaz kıldırmaması için de uyarıldığını anlattı. Hızlı namaz kıldıran imamlar hakkında soruşturma başlatılacağına değinen Kotan, "Teravih 2'şer rekat olarak kıldırılacak. Tadili erkana dikkat edilecek. Jet imamlara müsamaha gösterilmeyecek." şeklinde konuştu.

109 BİN ÇOCUK YAZ KUR'AN KURSLARINA GİTTİ

Erzurum genelinde geçen yıl 109 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına gittiğini de kaydeden Abdurrahman Kotan, "Yaz Kur'an kursları 23 Haziran'da başlayıp 22 Ağustos'ta sona erecek. Geçen yıl 59 bin kız, 50 bin erkek çocuğumuz yaz Kur'an kurslarına katıldı. Yaş sınırlaması kalktığı için bu sayının artış göstermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar