Kosovalı modacılar BUTGEM’den sertifikalarını aldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde (BUTGEM) konfeksiyon ve moda tasarım kursunda eğitim gören Kosovalı kursiyerler sertifikalarını aldı.İş dünyasının...

Google Haberlere Abone ol
Kosovalı modacılar BUTGEM’den sertifikalarını aldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde (BUTGEM) konfeksiyon ve moda tasarım kursunda eğitim gören Kosovalı kursiyerler sertifikalarını aldı.

İş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacına uygun olarak bugüne kadar 6 bine yakın kişiyi meslek sahibi yapan BUTGEM, yurt içinden olduğu kadar, yurt dışından gelen kursiyerlerin de eğitim yuvası haline geldi. BTSO öncülüğünde Kosova Üsküp Türkleri Derneği, Kosova-Bursa Fahri Konsolosluğu’nun katkılarıyla Bursa’ya gelen 19 Kosovalı kursiyere, Konfeksiyon ve Moda Tasarımı eğitimi verildi. DOSAB’taki BUTGEM binasında düzenlenen sertifika törenine Vali Münir Karaloğlu, Kosova Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Kosova Bursa Fahri Konsolosu ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener ve kursiyerler katıldı.

BTSO Başkanı Burkay, BUTGEM’in Türkiye’ye örnek bir eğitim modeli haline geldiğini söyledi. Ekonomik gelişme ve kalkınma için nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin ve bilgiyi kullanmanın şart olduğunu kaydeden Burkay, “Bursa’nın 2023 hedeflerine ulaşabilmesinin yolu, ekonomik kalkınmadan; ekonomik kalkınmanın yolu da mesleki ve teknik eğitimden geçtiği için BTSO eğitim alanında da lokomotif görev üstleniyor. Artık el becerisine veya beden gücüne sahip kişilerden daha çok; bilgiye ulaşabilen, teknolojiyi kullanabilen, yorum yaparak ortaya çıkan problemlere çözüm üretebilen bir teknik eleman modeline ihtiyaç var.” dedi.

Dünyanın en genç devletlerinden birisi olan Kosova’nın, Türkiye için önemli bir ülke olduğunu dile getiren Başkan Burkay, şöyle konuştu: “Bursamızda yaşayan, kendi kültürlerini, adetlerini devam ettiren Kosovalı vatandaşlarımız sayesinde Bursa, Kosova ile Türkiye arasında önemli bir köprü görevini üstleniyor. Kosova ile hem dil hem din hem de gönül birlikteliğimiz var. Tüm bu unsurlar, işbirliklerimizin olumlu sonuçlanması adına oldukça önemli rol oynuyor.”

Kosova Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Kosovalı kursiyerlerin eğitim görmesinde emeği geçen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti. Spahiu, eğitim faaliyetlerinin iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artmasında önemli katkı sağladığını kaydetti. Vali Karaloğlu ise BUTGEM’in sanayiye kalifiye eleman yetiştirme konusunda öncü olduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar