Kosovalı gençler Bursa'da meslek öğreniyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), Kosovalı kursiyerlere konfeksiyon ve moda tasarımı eğitimi veriyor.İş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacına...

Google Haberlere Abone ol
Kosovalı gençler Bursa'da meslek öğreniyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), Kosovalı kursiyerlere konfeksiyon ve moda tasarımı eğitimi veriyor.

İş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacına uygun olarak bugüne kadar 6 bine yakın kişiyi meslek sahibi yapan BUTGEM, yurt içinden olduğu kadar, yurt dışından gelen kursiyerlerin de eğitim yuvası haline geldi. BTSO öncülüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kosova Üsküp Türkleri Derneği, Kosova-Bursa Fahri Konsolosluğu’nun katkılarıyla Bursa’ya gelen Kosovalı kursiyerler, eğitimlerine başladı. Kosovalı 20 kursiyer, 12 Temmuz tarihine kadar 450 saat konfeksiyon ve moda tasarımı eğitim görecek.

BUTGEM, MESLEK SAHİBİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Kosova Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, kursiyerlere yeni eğitim ve öğretim döneminde başarılar diledi. BUTGEM’in mesleki eğitim konusunda Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından birisi haline geldiğini söyleyen Gülener, Kosovalı kursiyerlerin buradan aldıkları eğitimle mesleklerinde daha fazla tecrübe kazandıklarını dile getirdi. Gülener, "BTSO çatısı altında eğitim veren BUTGEM, meslek sahibi yapmaya devam ediyor. Sadece Bursa’da değil, yurt dışından da kursiyerlerimiz BUTGEM’e gelerek eğitim görüyor. Son olarak Kosovalı kursiyerlerimiz BUTGEM’e geldi. Burada konfeksiyon ve moda tasarımı kursu almaya başladılar. Onların çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum." dedi.

Kursiyerler adına Fahrettin Gülener’den çiçek alan Nesrin Duraku, duygulu anlar yaşadı. Türkiye’nin ikinci memleketleri olduğunu ifade eden Duraku, "Bursa’ya mesleğimizi geliştirmeye geldik. Türkiye, çok güçlü bir ülke. Bizleri ağırladığınız için teşekkür ederiz. Sizlere minnettarız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar