Kosova ve İstanbul’da sağlık üniversitesi açacak

Medicine Hospital Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, Kosova ve İstanbul’da sağlık üniversitesi açacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Kosova ve İstanbul’da sağlık üniversitesi açacak

Medicine Hospital Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, Kosova ve İstanbul’da sağlık üniversitesi açacaklarını duyurdu.


Yusuf Elgörmüş, Kosova’nın Priştine şehrinde yeni bir hastane hizmete sunacaklarını da müjdeledi.


Medicine Hospital Grup’un yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulunan Elgörmüş, kurum olarak Türkiye ve bölge ülkelere önem verdiklerini aktardı. Kosova’nın Priştine şehrinde kalp, damar ve kardiyoloji ile ilgili bir hastanelerinin bulunduğunu dile getiren Elgörmüş, “3-3,5 senedir Kosova’dayız. Ülkede deneyim edindik, belli bir aşama da aldık. Buradan aldığımız kuvvetle yakında Priştine’ye genel hastane açacağız.” dedi.


Kosova halkının sağlık yatırımlarından mutluluk duyduğunu belirten Elgörmüş, sözlerine şöyle devam etti:

“Kosova Türkiye’ye kültür olarak çok yakın. Bir kere halkının yüzde 95’i Müslüman. Bunların akrabaları da var, Türkiye’de. Tabii ülkemizin sağlık hizmetlerine de güveniyorlar. Biz, Kosova’ya geldiğimizde hiç yabancılık çekmedik. Onlarla Osmanlı hinterlandında tatlı tatlı kardeşlik sürecini yaşadık. Şu an mutluyuz, keyifle Kosovalılara hizmet veriyoruz. “



Sağlık hizmetlerinin yanında personel ve doktor eğitimi verdiklerini de vurgulayan Dr. Yusuf Elgörmüş, “Kosova’da ikinci hastanemiz ile beraber eğitimi de ele alıyoruz. Orada üniversiteleşmeyi, İstanbul’da üniversiteleşmeyi hedefliyoruz. “ ifadelerini kullandı.


Elgörmüş, kurum olarak eğitime önem vermelerinin nedenini şöyle anlattı: “Biz, Kosova’ya hastane açtığımızda kalifiye personel ve doktor sıkıntısı ile karşı karşıyaydık. Buraya personel taşıma durumundaydık. 40-45 personelimiz Kosova’ya gidip geliyordu. Biz bu uygulama içindeydik ama ciddi maliyetler yükleniyorduk. Tabii karar aldık ve Kosovalıları eğiterek maliyetleri indirme gayretlerine girdik. “
CİHAN

Yorumlar