Kosova'da cami minaresine saldırı

Gilan şehrine bağlı Velenica köyünde, Sırp kökenli bir vatandaş tarafından köy camisinin minaresine zarar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kosova'da cami minaresine saldırı
Kosova'nın güneydoğusundaki Gilan şehrine bağlı Velenica köyünde, Sırp kökenli bir kişinin köy camisinin minaresine zarar verdiği bildirildi.

Gilan Polisi Sözcüsü İsmet Hashani, olayın dün gece meydana geldiğini belirterek, Sırp kökenli bir Kosova vatandaşının minareye çıkarak Arnavutların simgesi olan kartal şeklindeki aleme zarar verdiğini ifade etti.

Saldırı girişiminin ardından polis, itfaiye ve sağlık ekiplerinin olay yerine gittiğini aktaran Hashani, "Polisin emrine uymayıp minareye zarar vermeye devam eden kişi yaklaşık bir saatte ikna edildi.
Savcılığın talimatıyla gözaltına alınan kişi hakkında 48 saat gözaltı kararı verildi." dedi.

Polisin, saldırının etnik ya da dini gerekçelerle yapılmış olacağına dair ön yargıda bulunmak istemediğini kaydeden Hashani, doktor raporlarının saldırganın uyuşturucu madde kullandığına işaret ettiğini söyledi.

Gilan Belediyesinden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Lutfi Haziri'nin bu saldırıyı şiddetle kınadığı belirtilirken, bu olayın yıllardır oluşturulan Gilan'ın kamu güvenliği iklimine hiçbir şekilde fayda sağlamadığı bildirildi.

Saldırıyı kınayan Fjala Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Gezim Kelmendi de dini yapılara yönelik saldırıların, Kosova toplumunda kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Yorumlar