Koruma kararının bittiği gün öldürüldü

İzmir'in Buca ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık, boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Koruma kararının bittiği gün öldürüldü

İzmir'in Buca ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık, boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından çocuğunu babasının evine bıraktığı belirlenen zanlı V.A. kayıplara karıştı.

Olay, dün öğle saatlerinde Kaynaklar beldesinde meydana geldi. Edebiyat Fatültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde görevli 38 yaşındaki Erfındık, üç yıl önce V.A. ile evlendi. İki yaşında bir erkek çocuğu olan Erfındık, şiddetli geçimsizlik sebebiyle geçen temmuz ayında boşandı. Boşanmadan sonra eşinin kendisini rahatsız ettiğini belirterek, cumhuriyet savcılığından koruma talebinde bulundu. Bunun üzerine koruma altına alındı. Altı ay boyunca sağlanan korumanın süresi dün bitti. Aynı gün V.A., çocuğunu görmek için Serpil Erfındık'ın evine gitti. Burada çıkan tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine V.A.'nın, eski eşini altı yerinden bıçakladığı iddia edildi. Olay sırasında evde bulunan çocuğunu babasına bırakan zanlı V.A. kaçtı. Uzun süre haber alamayan anne Tülay Aksakal, yakınlarıyla birlikte gittiği evde kızını kanlar içinde görünce durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Eve gelen sağlık ekipleri, genç kadının öldüğünü tespit etti.

Serpil Erfındık'ın, tekrar koruma kararı aldırmak için geçen cuma günü İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi'ne başvurduğu öğrenildi. Cenazeyi almak için İzmir Adli Tıp Kurumu'na giden Aksakal ise kızının eşinden devamlı şiddet gördüğünü, koruma süresi bittiği için tekrar başvurduğunu söyledi.

Olayla ilgili geniş çapta araştırma başlatan jandarma ekipleri, zanlı V.A.'yı yakalamak için çalışıyor. CİHAN

Yorumlar