Koruma altına alınan bebeğe, Alman medyasından büyük ilgi

Stuttgart’ta Gençlik Dairesi (Jugendamt) tarafından koruma altına alınan Alman ailenin 5 aylık bebeğine yerel medya geniş yer verdi. Yüksek tirajlı günlük bir yerel gazetenin sayfalarına taşıdığı olayda Jugendamt Stuttgart, uyuşturucu...

Google Haberlere Abone ol
Koruma altına alınan bebeğe, Alman medyasından büyük ilgi

Stuttgart’ta Gençlik Dairesi (Jugendamt) tarafından koruma altına alınan Alman ailenin 5 aylık bebeğine yerel medya geniş yer verdi. Yüksek tirajlı günlük bir yerel gazetenin sayfalarına taşıdığı olayda Jugendamt Stuttgart, uyuşturucu bağımlılığı tedavisi gören ve kocasından ayrılan bir Alman uyruklu kadının çocuğunu hayati bir tehlike söz konusu olduğu gerekçesiyle koruma altına aldı.

Uzun süredir Jugendamt tarafından gözetim altında olan anne, iddialara göre bebeğini çocuk arabasıyla gezdirirken çocuk arabasını çok şiddetli bir şekilde sallamaya başlamış. Bunu gören vatandaşların durumu polise haber vermesiyle olay yerine gelen emniyet yetkilileri rapor hazırlayıp Jugendamt’a ilettiler ve bunun üzerine çocuk koruma altına alındı. Anne ise olayla ilgili yaptığı açıklamada, çocuğunun uyku sorunu yaşadığını ve her zaman sallayarak uyuttuğunu belirtti ve çocuğunu geri talep etti.

Jugendamt Stuttgart’ta sorumlu bölüm başkanı ReginaQuapp-Politz ise “Hayatı bir tehlike söz konusu olduğunda çocukları koruma altına almak zorundayız. Ayrıca çocuğu koruma altına alma sadece bir olaydan dolayı değil, olayların tümünün değerlendirilmesi sonucu alınan bir karar. Söz konusu anne zaten uzun zamandan beri gözetim altındaydı.” diyerek talebi reddetti.Alman Federal İstatistik Dairesi rakamlarına göre Almanya’da koruma altına alınan çocukların sayısı her geçen yıl artıyor. 2007 yılında 28 bin 200 çocuk ailesi tarafından şiddet gördüğü veya hayati bir tehlike söz konusu olduğu gerekçesiyle Jugendamt tarafından koruma altına alınırken, bu sayı 2012 yılında 40 bin 200’e yükseldi. Geçen yılın rakamları ise henüz açıklanmadı. Stuttgart’ta ise her yıl 80 ile 100 arası çocukJugendamt tarafından koruma altına alınıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Jugendamt Stuttgart’ta sorumlu bölüm başkanı ReginaQuapp-Politz, Jugendamt’ın çocuklara el koyan bir kurum olarak görülmemesi gerektiğini belirtti. Quapp-Politz, “2013 yılında Jugendamt Stuttgart olarak toplam 13 bin aileyle ilgilendik ve bunlar arasında hayati bir tehlike söz konusu olduğunu düşündüğümüz sadece 100 çocuğu koruma altına aldık. Dolayısıyla bu sayılara bakıldığında koruma altına alınan çocuk sayısının çok düşük olduğu görülür.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar