Korucular köylülere ateş açtı: 4 ölü, 6 yaralı

Mardin’in Savur ilçesinde korucular ile köylüler arasında kavga çıktı. Korucuların köylülere ateş açması sonucu 4 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.Olay, Savur ilçesi Kayadere köyünde saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Sebebi henüz...

Google Haberlere Abone ol
Korucular köylülere ateş açtı: 4 ölü, 6 yaralı

Mardin’in Savur ilçesinde korucular ile köylüler arasında kavga çıktı. Korucuların köylülere ateş açması sonucu 4 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

Olay, Savur ilçesi Kayadere köyünde saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Sebebi henüz belirlenemeyen olayda iddiaya göre korucu başı ile köylüler arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Korucuların köylülere ateş açması sonucu Celil Demirkıran, İzzettin Budak, Ahmet Budak ve Figen Budak olay yerinde hayatını kaybetti. 6 köylü de yaralandı. Yaralılar, Mardin ve Kızıltepe ilçesi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olaydan sonra ölenlerin yakınları hastaneye akın etti. Çvik Kuvvet ekipleri de hastanede geniş güvenlik önlemi aldı. Olaydan sonra korucu başı ile birlikte bazı korucuların jandarma tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Yaralılar hakkında bilgi veren Mardin Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Murat Sinanoğlu, 4 kişinin ölü, 6 kişinin de yaralı olarak hastaneye intikal ettiğini belirterek, gelen yaralılara ilk müdahalenin yapıldığını ve durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Olayda ölen Celil Demirkıran’ın oğlu Cengiz Demirkıran ise olayın neden kaynaklandığını bilmediklerini, korucu başı tarafından saldırıya uğradıklarını söyledi. Koruculuk sisteminden şikayetçi olan Demirkıran, "Senelerce bu korucu sisteminin bölgemizden kalkmasını istiyoruz. Devlet yetkililerinden sesleniyoruz. Güzel bir şekilde kimseyi kırmadan bu sorunu ortadan kalmasını istiyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar