Korucubaşı öğrencilerin gözü önünde infaz edildi

Mardin’in Dargeçit ilçesinde çocuklarını okuldan almak için okul bahçesinde bekleyen Altınoluk köyünde korucu başı olarak görev yapan Mehmet Uğurtay kimliği belirsiz kişiler tarafından başından vurularak infaz edildi.Dargeçit Altınoluk...

Google Haberlere Abone ol
Korucubaşı öğrencilerin gözü önünde infaz edildi

Mardin’in Dargeçit ilçesinde çocuklarını okuldan almak için okul bahçesinde bekleyen Altınoluk köyünde korucu başı olarak görev yapan Mehmet Uğurtay kimliği belirsiz kişiler tarafından başından vurularak infaz edildi.

Dargeçit Altınoluk köyünde oturan ve Dargeçit ilçesi Misaki Milli ilköğretim okulunda okuyan çocukları almak için okul bahçesinde minibüsün içinde bekleyen Mehmet Uğurtay örgüt mensubu olduğu belirtilen kimliği belirsiz bir kişi tarafından öğrencilerin gözü önünde tabanca ile başından vurularak infaz edildi. Korucu başı Mehmet Uğurtay olay yerinde hayatını kaybetti. Kimliği belirsiz saldırgan ise olay yerinden kaçtı.

Görgü tanıkları olaydan sonra Ambulansın ve güvenlik güçlerinin olaydan yerine geç geldiği ifade etti. Korucu başı Mehmet Uğurtay’ın cenazesi Dargeçit Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay ardından yakınları ve korucular hastaneye akın etti.

Saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayda 1990 yılından beri koruculuk yapan Mehmet Uğurtay PKK ile mücadelede birçok operasyona katıldı. 24 yıldır koruculuk yapan Uğurtay, PKK’nın infaz listesinde yer aldığı ifade edildi. CİHAN

Yorumlar