Korsanlar: Alman vatandaşlığına geçiş kampanyaları lüzumsuz

Korsanlar Partisi Berlin Teşkilatı Göç ve Uyum Sorumlusu Fabio Rheinhardt Berlin Eyalet Hükümeti’ni göçmenlerin sorunlarına yeterince eğilmemekle suçladı. Hükümet ortakları Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Hıristiyan Demokrat Birlik’in...

Google Haberlere Abone ol
Korsanlar: Alman vatandaşlığına geçiş kampanyaları lüzumsuz

Korsanlar Partisi Berlin Teşkilatı Göç ve Uyum Sorumlusu Fabio Rheinhardt Berlin Eyalet Hükümeti’ni göçmenlerin sorunlarına yeterince eğilmemekle suçladı.

Hükümet ortakları Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) birbirini bloke ettiğini savunan Rheinhardt, göçmenler politikası kapsamında yapılması gereken ilk işin ayrımcılığa karşı yasa çıkarmak olduğunu söyledi. Göçmenlerin günlük yaşamın her alanında ayrımcı tutum ve davranışlara maruz kaldığını ancak en çok da konut ve iş ararken sorun yaşadıklarını belirten Rheinhardt, Almanya’da ilk kez Berlin’de yürürlüğe sokulan Katılım ve Uyum Yasası’ndaki eksikliklere dikkat çekti.

Rheinhardt şöyle konuştu: “Böyle bir yasanın yürürlükte olması elbette çok iyi ancak geçen zaman içinde yasanın eksiklerinin olduğunu gördük. Örneğin, uyum komisyonlarının yapısal ve maddi kaynak açısından güçlendirilmesi lazım.Berlin Eyaleti Göç ve Uyum Dairesi, Uyum Senatörlüğü’nün bir uzantısı durumunda. Burada göçmenlere daha çok temsil hakkı tanınmalı.”

Yabancılar Dairesi’nde ‘hüsnü kabul kültürü’ şart olmasına rağmen hükümetin bu tür çalışmalara ağırlık vermek yerine Alman vatandaşlığına geçme kampanyaları düzenlediğini anlatan siyasi, “Bence bu tür kampanyalar çok gereksiz, Alman vatandaşlığına geçmek isteyen zaten geçecektir.” dedi.

Rheinhardt AP seçimlerini de değerlendirirdi.Avrupa karşıtlarının giderek güçlenmesini ciddi bir “huzursuzluk sebebi” olarak niteleyen Rheinhardt, Almanya için Alternatif Parti’nin (AfD) ucuz aşırı sağcı tezlerle Almanya genelinde yüzde 7 oranında oy toplamasını endişe verici olarak değerlendirdi.

KORSANLAR’IN DURUMU PARLAK DEĞİL

Korsanlar’ın AP’ye sadece bir aday sokabildiğini belirterek partisinin konumunu eleştiren Rheinhardt, “Durumumuz pek parlak değil. Birçok eksiğimizi gideremedik. Parti çatısı altında insanlara huzur ve güven içinde çalışabilecekleri iyi bir yapı sunamadık. Bu ay parti kurultayımız var. Kurultayda tüm sorunlarımızı masaya yatırıp mutlaka çözeceğiz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar