Korsan göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi

Ankara’da 1 Mayıs olaylarının en yoğun yaşandığı yerlerden biri Ziya Gökalp Caddesi oldu. Caddede toplanan grup, polise havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polisler ise korsan göstericilere gaz bombası ve TOMA’larla sık sık müdahale etti....

Google Haberlere Abone ol
Korsan göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi

Ankara’da 1 Mayıs olaylarının en yoğun yaşandığı yerlerden biri Ziya Gökalp Caddesi oldu. Caddede toplanan grup, polise havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polisler ise korsan göstericilere gaz bombası ve TOMA’larla sık sık müdahale etti. Ara sokaklara kaçan grup tekrar toplanarak caddeyi savaş alanına çevirdi.

Ankara Valiliği’nin Kızılay’da kutlamalara izin vermemesi sebebiyle polis, meydana yürümek isteyen eylemcilere müdahale etti. Ziya Gökalp Caddesi’nde saat 11.00 sıralarında başlayan olaylar, 16.00’ya kadar devam etti. Pankart açan ve slogan atan grup yüzlerini kapatarak polise taş atmaya başladı. Sapanlarla bilye de atan korsan göstericiler, havai fişeklerle de saldırdı. Bazı eylemcilerin de kaldırım taşını kırarak caddeye attıkları gözlendi. Tahtalarla caddede barikat kuran eylemciler de kameraların objektiflerine takıldı.

VATANDAŞLAR DA GAZDAN ETKİLENDİ

Saldırıların artması üzerine polis, TOMA eşliğinde grubu kovalamaya başladı. TOMA’dan sıkılan suyla birlikte göstericiler ara sokaklara kaçıştı. Çevik kuvvet polisleri tekrar toplanan gruba bu sefer gaz bombası atarak müdahale etti. Eylemcilerin yanı sıra vatandaşlar da atılan gazdan olumsuz etkilendi.

Bazı vatandaşların Çankaya Belediyesi’ne sığındıkları gözlendi. Polis dağılıp tekrar toplanan gruba müdahale etmeye devam etti. Kızılay Meydanı’nda ise hayat normal akışında devam etti. CİHAN

Yorumlar