Korkut’tun ilçe oluşunun yıldönümü festival havasında kutlandı

Muş Korkut'un ilçe oluşunun 24. yıldönümü ve 1. Lale Festivali, halkoyunları, öğrencilerin düzenlediği gösteriler, mahalli at yarışları, fotoğraf sergisi, lale bahçesi gezisi ve yemek ikramıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Festivale...

Google Haberlere Abone ol
Korkut’tun ilçe oluşunun yıldönümü festival havasında kutlandı

Muş Korkut'un ilçe oluşunun 24. yıldönümü ve 1. Lale Festivali, halkoyunları, öğrencilerin düzenlediği gösteriler, mahalli at yarışları, fotoğraf sergisi, lale bahçesi gezisi ve yemek ikramıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Festivale katılan onlarca kişi halaylar çekerek doyasıya eğlendi.

    İlçe girişinde bulunan mera alanında düzenlenen festivale Vali Vekili Haluk Çakmak, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Korkut İlçe Kaymakamı Bekir Abacı, Varto Kaymakamı Tahir Şahin, Muş Defterdarı Mustafa Yumuşak, İlçe Belediye Başkanı Haşim Arık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, İl Genel Meclis üyeleri, Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, Korkut ve Hasköy ilçelerinden onlarca kişi katıldı.

    Çadırların ve çeşitli stantların kurulduğu festivalin açılış konuşmasını yapan İlçe Belediye Başkanı Haşim Arık, Muş’ta ilk defa Korkut ilçesinde böyle bir etkinliğinin yapılmasının gurur verici olduğunu belirterek festivali geleneksel hale getireceklerini söyledi.

    Festivalin anlam ve önemine değinen Kaymakam Bekir Abacı, tüm katılımcılara teşekkür ederek asıl amaçlarının ilçenin tarihini, doğa güzelliklerini ve Muş lalesini tanıtma olduğunu belirtti.

    “Muş Ovası yoğun kar yağışından sonra, bereketin ve yeniden doğuşun timsali olarak Nisan yağmurlarıyla yeni gelin gibi süslenir.” diyen Kaymakam Abacı, “Süslerin en kıymetlisi de Muş lalesidir. Güzelliğin, zarafetin ve tutkulu bir aşkın sembolüdür lale. Ressamın tuvalinde çizdiği gibi, ova kırmızıya boyanır, dağlar yeşil ve beyaza ve yüreklerde açılmış laleler, güller uzar gider Muş Ovasının türküsünü söyler diller.” şeklinde konuştu.

    Festivalde 2 kategoride düzenlenen at yarışları katılımcıların ilgi odağı oldu. Yerli atlarla yapılan yarışmada ilk ikiye giren yarışmacılar altın ve kupa ile ödüllendirildi.

    Yapılan gösterilerden sonra canlı müzik eşliğinde katılımcılar halaylar çekerek doyasıya eğlendi. Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve yemek ikramıyla etkinlik sona erdi. CİHAN

Yorumlar