Korkut’ta başarılı öğretmen ve öğrenciler ödüllendirildi

Muş’un Korkut Kaymakamı Bekir Abacı, ilçenin eğitiminde üstün başarı gösteren öğretmenleri ve merkezi ortak sınavında başarı gösteren öğrencileri ödüllendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Korkut’ta başarılı öğretmen ve öğrenciler ödüllendirildi

Muş’un Korkut Kaymakamı Bekir Abacı, ilçenin eğitiminde üstün başarı gösteren öğretmenleri ve merkezi ortak sınavında başarı gösteren öğrencileri ödüllendirdi.

Kümbet Yunus Emre Yatılı Bölge Ortaokulu’nda düzenlenen temel eğitimden orta öğretime geçiş ortak sınav değerlendirme toplantısında öğretmenlere ‘başarı belgesi’ ve üç ayrı okuldan 3 öğrenciye de çeyrek altın verildi. Törende konuşan Korkut Kaymakamı Bekir Abacı, ilçeye bağlı 27 köy, 8 mezra, ilçe merkezi ve 2 beldenin olduğunu ifade ederek başarının sadece yatılı bölge ortaokulları ile sınırlı kalmamasını ve en küçük mezraya bile sıçramasını istedi.

Yaklaşık 6 aylık görevi süresi içerisinde ilçeye bağlı tüm okulları ziyaret ettiğini ifade eden Kaymakam Abacı, şunları söyledi: “Bu başarıya şayet başarı diyorsak hepimizin ve başarısızlık varsa da o da hepimizin. Bir kişinin ya da bir okulun ön plana çıkması değil. Burada hep beraber 27 köy, 8 mezra, ilçe merkezi ve 2 beldemizle birlikte bir ilçeyiz. Hep beraber bu başarıyı en küçük mezramıza kadar götüreceğiz. Sadece başarı yatılı bölge ortaokulları ile sınırlı kalmayacak. Hep birlikte takım olarak bir şeyler yapmanın ve birlikte başarmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Birkaç defa vurguland,ı belki içerinizde rahatsız olan da vardır, kaymakam bey şöyle yaptı ya da böyle oldu diye. Gerçekten hangi okulumuzda hangi eksik var, ne tür sıkıntıları var, biliyorsunuz ve altı ay boyunca gezip sadece gitmediğim yanı başımızda bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'dur. Yani sizlerin ve öğrencilerin sıkıntıları nelerdir, bunun için ne tür çözümler bulabiliriz, bunlar için gayret sarf ediyoruz. Sizler de bunun için yapamadığımız, bizim eksik kaldığımız noktalar varsa öz eleştiri olarak iletin. Sorun, sıkıntınız ne varsa bize getirin. Hiçbir şey yapmadan kendi halinizde beklerseniz hiçbir şey olmaz. Nasıl başarı belgesi veriyorsak görevi yapmayanlara da aynı şekilde yaptırımlar yapılacaktır. Muş için ikinci sıradayız merkezden sonra. Muş eğitimde, sağlıkta, sosyal ekonomik gelişiminde Türkiye’nin en geri kalmış üç ilinden bir tanesi. Bakın Muş içerisinde başarılıyız, ama Türkiye genelinde neredeyiz. Bizim burada birinci olmamız bile belki genel anlamda bir başarısızlığı da ifade edebilir. Özellikle bunu dikkate alın ve gayretle çalışın. Bundan sonraki toplantı çok önemli. Ben başarılı olan arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.”

Başarılı öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik ise “2013-2014 eğitim öğretim yılı Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bugün temel eğitimden orta öğretime geçiş ortak sınav değerlendirme toplantısını yaptık. İlçemizde 13 ortaokul ve bunlardan 3 tanesi de yatılı bölge ortaokulu olmak üzere 10 tanesi gündüzlüdür. Tüm ortaokullarımızın idareci, branş öğretmenleri ile birlikte toplandık. Merkezi Ortak Sınav(TEOK) sonuçlarının genel bir değerlendirmesini yaptık. TEOK sonuçlarına göre Muş’un en iyi ilçesi konumundayız. TEOK sonuçlarındaki yüzdeliğe göre Muş ile aynı oranları paylaşıyoruz. Bu tabi ki Korkut ilçemiz için gurur verici bir nokta. Çünkü eğitimde Muş’un en alt sıralarında kaderine terk edilmiş sıradayken şimdi ise en üst sıralarda olmamız ilçemiz adına gerçekten son derece gurur vericidir.” diye konuştu.

Başarının gayretli çalışmalardan geldiğinin altını çizen Çelik, “Burada tatbiki idareci ve öğretmenlerimizin gayretli çalışmaları vardır. Okullarını ve öğrencilerini sahiplenen gayretli ve özverili öğretmenlerimizi unutmadık. Yarı yıl tatilinde tatile gitmeyip ailesiyle bir araya gelme yerine arkadaşları ile birlikte arkadaşlarıyla birlikte 15 gün boyunca öğrencilerimize eğitim veren 2 öğretmenimiz, yeni atanıp okuluna sahiplenen ve ailesinin maddi imkanları ile laboratuvar kuran öğretmenimizi ve TEOK sonuçlarına göre en iyi başarıyı yakalayan öğretmenlerimizi tebrik ettik. Tabi bunlarla birlikte bu işin temelinde olan öğrencilerimizi de unutmadık ve onları da tebrik ettik.” diye konuştu.

Yapılan konuşma ve ödül töreninden sonra Muş Valisi Vedat Büyükersoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı okulu ziyaret etti. Vali Vedat Büyükersoy, ilçede görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek gösterdikleri başarılarından dolayı tebrik etti. CİHAN

Yorumlar