Korkut’ta 6 bin fidan toprakla buluştu

Muş’un Korkut İlçe Kaymakamlığı, Korkut Kümbet Yunus Emre Yatılı Bölge Ortaokulu’nun bulunduğu bölgeye 17 bin fidan dikim çalışmalarına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Korkut’ta 6 bin fidan toprakla buluştu

Muş’un Korkut İlçe Kaymakamlığı, Korkut Kümbet Yunus Emre Yatılı Bölge Ortaokulu’nun bulunduğu bölgeye 17 bin fidan dikim çalışmalarına başladı. İlk günde 6 bin fidanın dikildiğini belirten İlçe Kaymakamı Bekir Abacı, sonbaharda sulama göletinin etrafına 11 bin fidan diktiklerini söyledi.

Korkut Kaymakamlığı yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor. Göreve geldiği günden itibaren ilçede ağaçlandırma seferberliği başlatan İlçe Kaymakamı Bekir Abacı, ilçede bulunan ve daha önce yarı açık ceza evinden okula dönüştürülen Kümbet Yunus Emre Yatılı Bölge Ortaokulu’nun bulunduğu alana 17 bin fidan dikim çalışmalarının startını verdi. Bugün itibarı ile 6 bin fidan dikimi yapıldı. Fidan dikim çalışmasına Kaymakam Bekir Abacı başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alparslan Kenger, İlçe Jandarma Komutanlığı personelleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe kamu kurumları yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"HEM ÇEVREYİ HEM DE ÇOCUKLARIMIZI KAZANMIŞ OLACAĞIZ"

İki yıl içerisinde ilçede hedeflerinin 30 bin fidan olduğunu ifade eden Kaymakam Bekir Abacı, özellikle öğrencilerle fidan dikimini yaptıklarını ve öğrencilerle birlikte fidanların yetişeceğini söyledi. Muş Valiliği’nin her yıl bir milyon fidan hedefine katkıda bulunmaya gayret ettiklerini kaydeden Kaymakam Abacı, şunları söyledi: "Göreve başladığımızdan bu yana ilçemizde yapacağımız öncelikli hizmet olarak, birincisini eğitimi belirledik, ikincisi de çevre sorunlarına duyarlı bir gençlik yetiştirebilmek ve şu andaki sıkıntılarımıza deva olabilmesi için ağaçlandırmayı öncelik olarak aldık. Bu kapsamda geçen sonbaharda 11 bin fidan ekimi yaptık, göletin etrafına. Burada da fidanlarımız var ve öğrencilerimiz bu fidanlarla beraber yetişecek. Fidanlarımızı bugün toprakla buluşturuyoruz. 17 bin fidanı Kümbet Yunus Emre Yatılı Bölge Ortaokulunun bahçesine dikeceğiz. Valiliğimizin her yıl bir milyon fidan hedefine, biz de Korkut olarak yapmamız gereken tüm çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda bu dönemde toplamda 30 bin fidan olacak. Önümüzdeki yıllarda da yine dikimlerimize devam edeceğiz. Tüm kamu kuruluşlarına, isteyen tüm vatandaşlarımıza bu fidanları ulaştırıp bizzat dikimini kendimiz yapıyoruz. Bugün bu işimizin anlamlı bir tarafı, tüm çocuklarımız da ağaçlandırma alanında. Hem çevreyi, hem de çocuklarımızı kazanmış oluyoruz." CİHAN

Yorumlar