Korkut halkı banka istiyor

Korkut’ta banka şubesi olmaması sebebiyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten ilçe halkı tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Korkut halkı banka istiyor

Korkut’ta banka şubesi olmaması sebebiyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten ilçe halkı tepki gösterdi. Büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten halk, seslerini duyurmaya çalıştı. İlçede yaklaşık 750 kamu çalışanı ve yüzlerce çiftçinin olduğunu belirten ilçe halkı, bu sorunun giderilmesini istedi.

İlçede Ziraat Bankası şubesinin açılması için gerekli yazışma ve müracaatları yaptıklarını belirten Korkut Kaymakamı Bekir Abacı, 23 kamu kurumunun ve 50 civarında esnaf olduğunu belirterek, ilçenin yaklaşık 50 milyon bütçesi olduğunu söyledi. Banka şubesini bir sosyal sorumluluk olarak gördüğünü ifade eden Kaymakam Abacı, şunları söyledi:

“Muş’un, Korkut olarak en genç ilçesiyiz. 1990 yılında ilçe oldu. Ama ilçe olduğumuzdan bu yana çok büyük bir ihtiyacımız olan Ziraat Bankası maalesef ilçemizde kurulamadı. Vatandaşımızın büyük bir isteği ve talebi var. Biz de bu talebe yönelik hem kamu kurumlarımızı hem de özel sektördeki esnafımızı bir araya getirerek çalışmamızı yaptık. Malum 23 tane kamu kurumumuz var ilçemizde, bir 45 ile 50 civarında da esnafımız var. Şu anda Hasköy ilçesindeki Ziraat Bankası'nı kullanıyoruz. Hasköy ile görüştüğümüz zaman orada da bize söylenen kendi mevduatlarının ve kredilerinin çoğunun Korkut’tan kaynaklandığı şeklindedir. Gerçekten bizim bir potansiyelimiz var. Tarım alanları, bu alanlarla uğraşan çiftçilerimiz çok fazla.”

“GARİBAN VATANDAŞIMIZ 10-20 LİRASINI YOLDA HARCAMAK ZORUNDA KALIYOR”

İlçede maddi durumu düşük vatandaşa İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla verilen 100 liranın 20 lirasının yolda harcandığına dikkat çeken Kaymakam Bekir Abacı, “En basitinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızdan 100 ile 150 lira verdiğimiz gariban vatandaşımız 10-20 lirasını yolda harcamak zorunda kalıyor. Bu nedenlerden dolayı çok ciddi bir şekilde talebimiz var. Dediğim gibi esnafımızın ve vatandaşımızın yaklaşık 50 milyon TL civarındaki bütçesi olduğunu, 750 tane kamu personeli olduğunu ve bunların Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcımız Alparslan Çakar Bey'le görüştük. Bir çalışma yaptık ve bu çalışmayı kendilerine gönderdik. İnşallah sonucunu bekliyoruz ve herhangi bize somut bir dönüş olmadı. Geri dönüş olduğunda bunu yine vatandaşımızla paylaşacağız. Biz de burada olduğumuz müddetçe bu talebi gündemde tutmaya ve bunun gerçekten yapılması gereken bir olduğuna genel müdürlüğümüzü rahatsız etmeye devam edeceğiz. Ziraat Bankası’nın malum reklamlarını izliyoruz ‘her ilçede’ diye reklamları var. Ama bizim ilçemizde maalesef yok. Bunu bir sosyal sorumluluk olarak da görmelerini istiyoruz. Belki buradan kar edemeyebilirler o da olabilir ama sadece kar gözüyle bakılmadan sosyal sorumluluk olarak da bizim ilçemize inşallah bu hizmetin geleceğine gelmesi gerektiğini düşünüyoruz ve kendilerinden destek istiyoruz.” diye konuştu.

“GERÇEKTEN MAĞDUR DURUMDAYIZ”

İlçenin esnaflarından Niyazi Çetin, sürekli kaymakamın müracaat ve talepte bulunduğunu ifade ederek, halen banka şubesinin açılmadığını söyledi. Çetin, yaşadıkları sıkıntıları anlatarak şöyle dedi: “25 senedir Korkut ilçedir ama halen bir banka yok. Her gelen kaymakama müracaat ediyoruz şimdiye kadar bir sonuç alamamışız. Bir 10 lira için öğrenci hesap açmak için Hasköy’e gidiyor, 20 lira para arabaya gidiyor. Biz esnaf olarak çok zor durumdayız. Paramızı bankaya yatıramıyoruz. Ya paramız cebimizde kayboluyor ya da bir başkasına emanet olarak veriyoruz. İlçemizde banka olmadığı için yaşlılar, özürlüler ve herkes zor durumda kalıyoruz. Özellikle Kaymakam Bey bir fakire 100 lira verdiğinde en az 20 lira yola gidiyor ve ya 80 lira kalıyor ya da kalmıyor. Yazıktır, madem ilçemiz 25 yıldır var bari bir banka şubesi açılsın.”

Korkut’a bağlı Çalaplı Köy Muhtarı Salih Şükrüllah Karayel ise “Gerçekten Korkut halkı Ziraat Bankası için çile çekiyoruz. Bir sürü kadın ve erkek ihtiyarımız var. Buradan Hasköy’e gidip geliyoruz, sıra da bulamıyoruz. Benim bir tapu işi vardı iki saatte ancak görebildim. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz, bize bir banka şubesi açılsın diye.” dedi.

Karakale Mahalle Muhtarı Abduselam Tuğrul da çiftçinin büyük sıkıntılar yaşadığını kaydederek, “Bizim Karakale Korkut ilçesine biraz uzak kalmakta. Bizim burada esnafımız ve çiftçimiz para almaya geldiğinde Hasköy ilçesine gitmek zorunda kalıyorlar ve Hasköy’e gidiş geliş sadece 20 lira paradır. Çiftçimiz açısından sıkıntılı bir durum ve devletin buna bir çözüm bulması gerekiyor. Bu mağduriyetin giderilmesi için yetkililere sesleniyoruz.” dedi. İlçe esnaflarından Cihat Bahadır ise “Esnafım işlerimi yürütemiyorum. En ufak bir iş için Hasköy ilçesine gidip gelmek zorunda kalıyorum, bu da bana ayrı bir maliyet teşkil ediyor ve işlerimizin aksamasına neden oluyor. Bu nedenle ilçemizde bir banka şubesinin açılması gerekiyor.” diye konuştu.



CİHAN

Yorumlar