Korkut Belediye Başkanlığı'na seçilen Arık, çöp sorunua el attı

Muş Korkut Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den seçilen Haşim Arık, ilçenin çöp sorununa yönelik çalışma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Korkut Belediye Başkanlığı'na seçilen Arık, çöp sorunua el attı

Muş Korkut Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den seçilen Haşim Arık, ilçenin çöp sorununa yönelik çalışma başlattı. Arık, ilçe merkezindeki her mahallede üç merkezi çöp toplama yerinin belirlenmesi ve çöplerin kısa sürede toplanması için çalıştıklarını belirterek, belediye ile halk arasında güçlü bir köprü kurmak istediğini söyledi.

Mahalle muhtarlarından özürlü, dul, asker ailesi, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlar için dosya hazırlanmasını talep ettiğini kaydeden Başkan Arık, şunları söyledi: “30 Mart’ta ki yerel seçimlerde benim ile birlikte seçilen üç mahalle muhtarları ile bir toplantı yaptık. Ben de yerel yönetimci olduğum için onların yeni seçilmeleri ve yeni muhtar olmaları konusunda bazı görüşmelerde bulunduk. Belediye ile ortak çalışma noktasında isabetli kararlar aldığımıza inanıyorum. Bununla ilgili her muhtar kendi mahallesi ile ilgili bir klasör hazırlamasını talep ettim. Herkes bulunduğu mahallede özürlü, dul, fakir ve yardıma muhtaç, asker ailesi ile ilgili dosya hazırlamalarını istedim. Çünkü gerek belediye gerekse kaymakamlık istediği anda ellerinde bulundurma şartı koyduk kendilerine. Biz bu aylık olarak bu vatandaşlarımıza ulaşabiliriz yada ne kadar yardım edebiliriz ve sorunlarına ne kadar çözüm bulabiliriz diye çalışmalar yürütebiliriz. Ben Belediye Başkanı olarak bizzat bunun da takipçisi olacağım. Bugüne kadar mahallelerde çöp toplama sistemi olmadığı ve şahsım belediyecilikten geldiği için mahalle muhtarlarından mahallelerde üç tane merkezi çöp toplama merkezi tespit edip orada çöp toplama yerleri oluşturacağız. Minimum haftada bir defa da olsa o çöpler toplanacak ve mahallede ki vatandaşlarımıza çöp toplama noktasında hassasiyetler gösterilecektir. Vatandaşlarımızdan bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. Belediye bu güne kadar böyle bir uygulama olmamıştır.”

“MAHALLE MUHTARLARI İÇİN BÜRO AÇACAĞIZ”

Vatandaşların mahalle muhtarlarına daha kolay ulaşması ve iletişim kurması için belediye imkanlarıyla her mahalleye büro açacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Arık, vatandaşın artık muhtarları kahvehane ve çarşı merkezinde aramayacağını vurguladı. İlçe merkezindeki üç mahalle muhtarlığı ile koordineli çalışacaklarını bir daha hatırlatan Başkan Arık, “Mahalle Muhtarlarımızla birlikte nasip olursa ileriki tarihlerde her mahalle muhtarına ait büronun oluşturulması için büroların oluşturulması için belediye olarak gerekli desteği sağlayacağım. Üç yer temin edip Şehitler Mahalle Muhtarlığı, Kültür Mahallesi Muhtarlığı ve Bahçelievler Mahalle Muhtarlığı diye ayıracağız. Vatandaşımız çarşıda kahvehanede Muhtarları arayacağına onların ofislerine gidip rahatlıkla iş ve işlemlerini daha kolay yapacaklardır. Onunla ilgili Muhtarlarımızla hem fikir olduk ve inşallah kısa sürede bunu da hayata geçireceğiz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar