Korkmaz davasında tutuklu yargılanan polisten aileye başsağlığı

Kayseri'de görülmeye başlayan Ali İsmail Korkmaz öldürülmesiyle ilgili görülmeyen başlayan davada tutuklu sanıklardan polis memuru M.

Google Haberlere Abone ol
Korkmaz davasında tutuklu yargılanan polisten aileye başsağlığı

Kayseri'de görülmeye başlayan Ali İsmail Korkmaz öldürülmesiyle ilgili görülmeyen başlayan davada tutuklu sanıklardan polis memuru M.S., ilk duruşmada Korkmaz'ın ailesine başsağlığı diledi.

Güvenlik nedeniyle Kayseri'ye alınan davanın ilk duruşması, 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başladı. Duruşmada iddianamenin okunmasının ardından tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar savunma yaptı.

Tutuklu yargılanan sanıklardan polis memuru M.S., savunmasına Korkmaz'ın ailesine başsağlığı dileyerek başladı. M.S. savunmasında, "Ali İsmail gibi bir gencimizi bir kaybetmek bizi de üzdü. Olay günü 72 saat görevde kaldım. Görevimiz, amirlerimin talimatları çerçevesinde Çevik Kuvvet arkasında gözaltına alınanları alıp haklarında işlem yapmaktı. Protestocular defalarca uyarılmalarına rağmen dağılmadılar. Biz dağıtmak için harekete geçtik. Bize bilye taş ve çeşitli materyallerle saldırdılar. 'Gözaltı yapmadan grubu uzaklaştırın' talimatı verildi. Benim müdahale ettiğim şahıs, kesinlikle Ali İsmail Korkmaz değildi. Yerde yatan Ali İsmail'e ayağımla dokundum, vurmadım. Oturur vaziyete geldiğinde yanından ayrıldım. Şahıs (Ali İsmail), küfür etti. Küfürler sonrası uyardım. Uzaklaştırmak maksadıyla zor kullanma yetkimi kullandım. Bedenen zor kullandım. Öldürmek, yaralamak kastıyla müdahale etmedim. Şahıs daha sonra koşarak uzaklaştı. Benim müdahale ettiğim şahıs kesinlikle Ali İsmail Korkmaz değildi." ifadelerini kullandı.

Duruşmada daha sonra çapraz sorguya geçildi. Polis memuru M.S., müdahil avukatların sorduğu bazı sorulara cevap verirken bazılarına susma hakkını kullanmak istediğini söyleyerek cevap vermedi.

Duruşma, verilen aranın ardından 18.30'da devam edecek.


CİHAN

Yorumlar