Körfez öğrencileri Kütahya'nın gururu oldu

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) aldığı tam puan ile Türkiye birincisi olan Yiğit Saygılı ile LYS EK-Y-MF-1 puan türünde Türkiye 35.si ve Kütahya 1.si Esma İrem Yerlikaya Kütahya’nın gururu oldu. Körfez Dershanesi...

Google Haberlere Abone ol
Körfez öğrencileri Kütahya'nın gururu oldu

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) aldığı tam puan ile Türkiye birincisi olan Yiğit Saygılı ile LYS EK-Y-MF-1 puan türünde Türkiye 35.si ve Kütahya 1.si Esma İrem Yerlikaya Kütahya’nın gururu oldu.

Körfez Dershanesi Müdürü Şükrü Tunç, düzenlediği basın açıklamasında, EK-Y-MF-1 puan türünde Türkiye 35.si ve Kütahya 1.si Esma İrem Yerlikaya ile TEOG sınavında aldığı tam puan ile Türkiye birincisi olan Yiğit Saygılı’yı kamuoyuna tanıttı. Körfez Dershanelerinin 29 yıldır eğitimin merkezine sevgi ve özveriyi yerleştirerek ve bunun yanında çağın ve teknolojinin bütün imkanlarını kullanarak eğitimde kendine önemli bir yer edindiğinin altını çizen Tunç, 28 ve 29 Kasım ve 28 – 29 Nisan tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıflara TEOG sınavı uygulandığını hatırlattı.

Tunç, şunları söyledi: "İlk defa bu yıl uygulanan bu sınav sisteminde her iki dönemde 6 temel branştan birer ırtak sınav yapıldı. 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenerek öğrencilerin yerleştirme puanı açıklandı. İki gün önce açıklanan TEOG sonuçlarına göre de deshanemiz öğrencilerinden Yiğit Saygılı 1. TEOG ve 2. TEOG sınavlarında tüm soruları doğru cevaplayarak 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu notlarının 100 olması ile yerleştirmeye esas puanları 500 olup Kütahyamızın haklı gururu ve de Türkiye’de şampiyon olmuştur. Öğrencimizin yetişmesinde büyük emeği geçen ailesi ile Özel Konuralp Koleji ve dershanemiz öğretmenlerine, idarecilerine ve arkadaşlarına çok teşekkür ederim."

Tunç, 2014 YGS ve LYS sonuçlarına göre Türkiye’de ilk 100’de 7 derece, ilk binde ise 60 derece elde ettiklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar