Körfez Dershanesi yeni kayıt döneminde rekora koşuyor

Ege Bölgesi'nde 145 şubesi bulunan Körfez Dershaneleri, erken kayıt döneminde rekor başvuruya ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Körfez Dershanesi yeni kayıt döneminde rekora koşuyor

Ege Bölgesi'nde 145 şubesi bulunan Körfez Dershaneleri, erken kayıt döneminde rekor başvuruya ulaştı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği dershaneye geçen yılın ilk 3 gününe göre yüzde 30 daha fazla kayıt yapıldı. Dershanenin bugüne kadar elde ettiği başarılarla rüştünü ispat ettiğini söyleyen Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Hakkı Erten, erken kayıt döneminde yapılan başvurularında bunun en somut örneği olduğunu belirtti.

    4-5 Ocak tarihlerinde yapılan ödüllü ücretsiz Seviye Tespit Sınavları'na(STS) veli ve öğrencilerin adeta akın ettiğini kaydeden Hakkı Erten, burada elde edilen sonuçlara göre 2014-2015 kayıtlarına başladıklarını anlattı. 10-31 Ocak tarihleri arasında yapılacak erken kayıt döneminin, geçen yıla göre yüzde 30 önde gitmesine dikkat çeken Erten, bu dönemde kayıt yaptıran velilerin geçen yılın fiyatlarından yararlandığını, ayrıca eğitim seti ile YGS ve 8. sınıflara Samsun tablet, ara sınıflara ise Exper tablet hediye edildiğinin altını çizdi.

    Dershanelerin okullara rakip olmadığını, bilakis tamamlayıcı kuruluşlar olduğunu aktaran Hakkı Erten, “Dershaneler, bir ihtiyaçtan doğan kurumlardır. Yani arz talep meselesidir. İhtiyaç bittiği gün dershanelere gidende olmayacaktır. Mevcut sistemde sınavlar var olduğu sürece dershanelere de ihtiyaç olacaktır. Kayıt dönemimizdeki yoğun başvuru oranı bu ihtiyacın en temel göstergesidir.” dedi.

    ERKEN KAYITTA ÇİFTE KAZANÇ

    Erken kayıt döneminin veli ve öğrenciler için bir avantaj olduğunu belirten Erten, “Erken kayıt yaptıran veli ve öğrencilerimiz çifte kazanç elde ediyor. Bunların başında veli öncelikle geçen yılın fiyatlarından yararlanırken öğrencide Samsun tablet kazanma şansı buluyor. Kayıt dönemi bittiğinde ise bu imkanlardan yararlanma fırsatı kalmıyor. Erken kayıt sayesinde kontenjanlar yüzde 80 oranında doluyor. Bu yıl, kontenjan doluluk oranı beklentilerimizin önünde gerçekleşiyor.” şeklinde konuştu.

    Dershanelerin kapatılmasına yönelik girişimi endişe ile takip ettiklerini belirten veliler ise sınav olduğu sürece yarışın bitmeyeceğini belirtiyor. Mevcut eğitim sisteminin düzeltmesinin on yıllar alacağını savunan veliler, “Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yapılan çalışmaları tasvip etmiyoruz. Mevcut sınav sistemi olduğu sürece dershanelere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Çünkü milyonlarca öğrenci bu yarışa katılıyor. Bu durumda mecburen sınavla öğrenci alımı yapılacak. Bu açığı ise sadece dershane ile kapatılabilir. Özel ders ya da merdiven altı eğitim kaliteyi düşürdüğü gibi bize de daha pahalıya mal olacaktır.”diye konuştu. CİHAN

Yorumlar