Körfez Dershanesi üniversiteyi kazananlara ücretsiz tercih hizmeti veriyor

Körfez Dershaneleri, üniversiteye girmeye hak kazanan bütün öğrencilere ücretsiz tercih hizmeti vermeye başladı. Doğru üniversite tercihinin, öğrencilerinin hayatlarında dönüm noktası olduğunu anlatan Körfez Dershanesi Genel Müdürü Hakkı...

Google Haberlere Abone ol
Körfez Dershanesi üniversiteyi kazananlara ücretsiz tercih hizmeti veriyor

Körfez Dershaneleri, üniversiteye girmeye hak kazanan bütün öğrencilere ücretsiz tercih hizmeti vermeye başladı. Doğru üniversite tercihinin, öğrencilerinin hayatlarında dönüm noktası olduğunu anlatan Körfez Dershanesi Genel Müdürü Hakkı Erten, bu konuda hiçbir öğrencinin hata yapmasına fırsat vermeme adına uzman ve deneyimli eğitimci kadrolarıyla ücretsiz tercih hizmeti sunduklarını anlattı. Bir öğrencinin yanlış tercihinin bir yılını, yanlış bölüm seçiminin dört yılını, yanlış meslek seçiminin ise kırk yılını etkilediğini belirten Erten, “LYS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencileri tercih heyecanı sardı. Bildiğiniz üzere üniversiteye hazırlık ve giriş, birkaç aşamadan oluşmaktadır. Bu öğrenciler, öncelikle üniversiteye hazırlanma sürecini atlattılar. Daha sonra YGS ve LYS'ye girdiler. Bu sınavlardan almış oldukları puanlar neticesinde şu anda tercih yapacaklardır. Tercihler 7-17 Temmuz arasında, 10-11 günlük bir süreç içerisinde gerçekleşecektir. Kimler tercih yapabilir? Bu sorunun cevabını şu şekilde verebiliriz: YGS sınavından Açık Öğretim Fakültesi veya meslek yüksekokulu tercihi yapmak isteyen öğrencilerin, ilgili bölümden en az 140 puan ve üzeri almış olmaları gerekmektedir. Lisans bölümlerine tercih yapmak isteyen öğrencilerimizin ise 180 ve üzeri puan almaları, tercih yapması için yeterli olacaktır.“ dedi.

TERCİHTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

En fazla 30 tercih yapılabildiğini söyleyen Erten, “Tercih, 30 seçenek üzerinden oluşmaktadır. Tercihler internet üzerinden gerçekleşecektir. Tercihte dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Öğrencilerimize uzman bir eğitmenden destek almalarını ısrarla tavsiye ediyoruz. Bir diğeri ise istek sırasına göre tercih yapmalıdır. Yani puanı yüksek fakat istemediği bir bölüm ama, ‘Puanımda yüksek, ben buraya gitmeliyim.’ diyor. Öğrenciye sorduğumuz zaman, 'Bu bölümü istiyor musun? Bu şehri istiyor musun? Burada okumak istiyor musun?' diye, eğer ‘hayır’ diyorsa belki de bir öncekine göre daha düşük olsa bile istediği bölüme gitmesini öneriyoruz. Neden? Sevmediği bir bölümü dört yıl boyunca okuyamayıp geri dönme ihtimali söz konusu olduğundan dolayı, sevdiği ve ilgilendiği bölümleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz.“ şeklinde konuştu.

TERCİH EDİP DE GİDİLMEYEN BÖLÜMDEN DOLAYI PUAN KESİLİYOR

Öğrencilerin kendi aldığı puandan daha yüksek yerleri tercih edebileceğini anlatan Erten, “Ola ki oraları daha az tercih edilebilir, puanları düşebilir. Bunları dikkate alarak kendi puanlarının üstünde üç beş bölüm tercih edebilirler. Bu tercih açısından mahsurlu olan bir durum değildir. Bir diğeri de öğrencinin gidip kaydını yapmayacağı, yerleşmeyeceği, okumayacağı bölümleri tercih etmemesini tavsiye ediyoruz. Öğrenci, ‘Ben yazayım, nasıl olsa gitmeyeceğim. Çıkarsa da gitmem.’ diyorsa bu yanlış bir tercih olur. Yanlış bir davranış olur. Öğrencinin gitmek istemediği bir yer varsa yazmasın diyoruz. Nedeni ise öğrenci eğer orayı kazanır ve gitmezse bir sonraki yıl üniversite sınavına girdiği zaman önemli oranda puanı kesileceğinden dolayı bu anlamda mağduriyet yaşacaktır.“ diye konuştu.

'ÜNİVERSİTELERDE OKUYANLARIN YÜZDE 55'İ BÖLÜMLERİNDEN MEMNUN DEĞİL'

Öğrencilerin garanti bölümler olarak adlandırılan kısımları tercih etmesini tavsiye eden Hakkı Erten, “Öğrenci, kendi puanının çok çok altında olan yerler için de üç beş tane tercih ayırmalıdır. Burada mütevazi bölümleri tercih etmesini tavsiye ediyoruz. Ola ki bölümlerin puanları yükselebilir. Onun için öğrencilerimiz, tabandan da üç beş bölüm ekleyerek kendilerini garanti altına alabilir. Üniversite okuyan öğrenciler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre şu anda okumuş oldukları bölümlerden memnun olma oranları yüzde 45, memnun olmama oranları da yüzde 55’tir. Yani şu anda herhangi bir üniversite okuyan öğrencilerin yüzde 55'i, 'Bir daha girsem, farklı alanlarda tercih yaparım.' duygu ve düşüncesine sahiptir. Bu açıdan tercih takvimi nasıl olmalıdır diye baktığımızda öğrencilere, Körfez Dershaneleri'nin Ege Bölgesi'ndeki 145 şubesinde ücretsiz tercihler verildiğini, buradan sizin aracılığınızla bildirmek istiyorum. Bu illa ki bizim öğrencimiz olması şart değil, dışarıdan gelen öğrencilerin de olması yeterlidir.“ dedi. CİHAN

Yorumlar