Körfez Dershaneleri'nin sınavında başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi

Körfez Dershaneleri'nin Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'na hazırlanan öğrencilere yönelik düzenlediği sınavda dereceye giren 80 öğrenci ile okudukları okulun müdür ve öğretmenleri ödüllendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Körfez Dershaneleri'nin sınavında başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi

Körfez Dershaneleri'nin Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'na hazırlanan öğrencilere yönelik düzenlediği sınavda dereceye giren 80 öğrenci ile okudukları okulun müdür ve öğretmenleri ödüllendirildi.

Körfez Dershaneleri, TEOG'a hazırlanan 4-5-6 ve 7'inci sınıflara yönelik deneme sınavları düzenmedi. İlki Ekim 2013'te gerçekleştirilen sınavlar birer ay arayla tekrarlandı. Sonuncusu geçen mart ayında yapılan sınavların ortalamasından en yüksek puanı alan öğrenciler dereceye girdi. Antalya genelindeki 120 farklı okuldan 3 bin öğrencinin katıldığı sınavda, her sınıftan 20'şer öğrenci olmak üzere toplam 80 öğrenci ödüle değer bulundu. Başarılı öğrencilere ödülleri Körfez Dershaneleri Papatya Şubesi'nde düzenlenen '2013-2014 Süper Çocuk Ödül Töreni'nde takdim edildi. Törene sınavlarda başarı elde eden öğrenciler ile velileri katıldı. Sınavlarda en yüksek ortalamayı yakalayarak başarı elde eden öğrencilere netbook, bisiklet, altın, MP5 çalar, kırtasiye çeki gibi değişik hediyeler verildi. Ödül töreninde, başarılı öğrencileri yetiştiren öğretmenleri ile okudukları okulların idarecileri de unutulmadı. Törende, bu sene yapılan TEOG'da 500 tam puan alan ve Körfez Dershanesi'ne devam eden 8'inci sınıf öğrencisi Eda Altuğ'a da ödül verildi.

Eda Altuğ'a ödülünü veren, Körfez Dershaneleri'nin bağlı bulunduğu İrfan Özel Eğitim Yönetim Kurumu Başkanı Hasan Tarık Şen, bir ülke ne kadar stratejik bir konumda ve zengin olsa da insanına eğitim noktasında insanına bekleneni verememesi, insan kaynağını olması gerektiği gibi yetiştirememesi halinde belli bir yere kadar gidebileceğini belirtti. Bir müteşebbis topluluğu ile bu işe başlarken bu hakikati dikkate alarak belli ilke, değer ve hedefler ortaya koyarak yola çıktıklarını ifade eden Şen, "Bugün itibariyle Türkiye'de bazı hususlar tartışılıyor, tartışılmaya da devam edecek. Çok seslilik her zaman iyidir. Farklı fikirlerden güzel neticeler ortaya çıkar. Bugün tartışmalar olsa da herkesin kabul ettiği bir şey var ki, bu müesseseler bulundukları kulvarda bu işin hakkını verdiler, vermeye de devam ediyorlar. Bize emanet edilen evlatlarımızı, öğrencilerimizi, velilerimize mahcup olmayacak şekilde, onların beklentilerinin de ötesinde cevap verecek şekilde ele alıyoruz. Bize ayrılan kısıtlı zaman içinde en güzel şekilde onları bir yerlere götürmeye gayret ediyoruz. Neticesi itibariyle bugün müesseselerimizde sınavlara hazırlanan çocuklarımız çok ciddi başarılar elde ediyor. Çok güzel yerlere yerleşiyorlar. Aldıkları değerleri, dershanelerimiz ve öğretmenlerimizin fedakarlıklarıyla yıllar geçse bile unutmuyorlar. Bizim için de en güzel mükafat bu oluyor." diye konuştu.

Türkiye'nin her noktada yetişmiş insan kaynağına ihtiyacı olduğuna işaret eden Şen, Körfez Dershaneleri'ne devam eden, yeni tanışan ya da tanışacak olan öğrencilerin okullarında aldıklarının ötesinde, eksiklerini kurumlarında telafi ederek, yarışa en güzel şekilde hazırlanacaklarına olan inancını da dile getirdi. Antalya'da ilk kez düzenlene sınavların seneye de tekrarlanacağı öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar